Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Greenpeace-Başbakan Erdoğan ve Kopenhag

Greenpeace-Başbakan Erdoğan ve Kopenhag

Dünya’nın çeşitli kıta ve  ülkelerinde (Avrupa, Amerika,Asya ve Pasifik) faaliyet gösteren çevre kuruluşu Greenpeace, Başbakan Erdoğan ile ilgili bilindik ama örneğine pek rastlamadığımız Billboard çalışmalarına imza atmış.Bugün (08.12.2009) sabah kahvaltımı yaparken haberlerde gördüğüm Greenpeace Akdeniz’in gerçekleştirdiği bu çalışmaları Bigucularla paylaşıp değerli yorumlarınızı almayı istedim.

Alıntı;
Greenpeace Akdeniz Ofisi Genel Direktörü Dr. Uygar Özesmi ve İletişim Birimi Yöneticisi Nevin Sungur posterin hazırlanışını şöyle anlattı: “Greenpeace posterlerde AB ülkeleri başbakanları ve ABD Başkanı’na özür diletti. Posterleri görünce aklımıza Türkiye’ye uyarlamak geldi. Başbakan Erdoğan’ı ofisimizde çalışan Greenpeace gönüllüsü bir grafiker arkadaşımız yaşlandırdı. Diğer liderlerin söylediği ” Özür dilerim “ metnini Türkçeleştirdik. Bilboard ve basın ilanları bizim için pahalı olabilir. Posterleri elimizin ulaştığı her yere asacağız. Umarız Başbakan bu posterleri görür ve 18 Aralık’ta 100’den fazla devlet başkanının katılacağı Kopenhag Zirvesi Genel Kurulu’na katılır. Amacımız Başbakan’ı kızdırmak değil. Kızarsa bu kendi bileceği bir iş. Ancak biz bu posterleri biraz gülüp iklim değişikliğinin çözümüne yönelik harekete geçmesi için hazırladık.” demiş.

Bana sorarsanız bu tip çalışmaların bir kaç örneğini görmüştüm fakat yinede yapılan işi başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Tasarımcısının kim olduğunu bulamadım malesef.

Diğer  billboard çalışmaları ise şu şekilde;