Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Marslılardan Mesaj Var: Gelmeyin!

Marslılardan Mesaj Var: Gelmeyin!

'Dünyayı yaşanmaz hale getiren insanoğluna Marslılardan mesaj var' diyen Greenpeace, TBWA\Istanbul ile hayata geçirdiği kampanyasında Marslılar adına insanlara “Gelmeyin!” diye sesleniyor.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO verilerine göre bozulmamış orman alanları 1990 yılından bu yana 80 milyon hektar azaldı. 1 hektarın 1,4 futbol sahası büyüklüğüne eşit olduğunu göz önüne alırsak, kaybedilen orman alanlarının büyüklüğünü hesaplamak oldukça acı verici. Buna paralel olarak yine Birleşmiş Milletler verilerine göre 1 milyon tür yok olma tehlikesi altında. ABD’de bulunan Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) ise 1981 yılından bu yana okyanus ve kara sıcaklığının her yıl ortalama 0.18°C arttığını belirtiyor.

Modern insanın yeryüzündeki 300 bin yıllık kariyeri anlaşılacağı üzere çok da parlak değil. Buna karşın Mars’a seyahat uzun süredir dünya gündeminden düşmeyen bir konu. İnsanoğlunun Mars’ta yaşam arayışları, kısa sürede koloni kurma planlarından Mars’a gidiş gelişe bilet kesme hayallerine kadar uzandı. Tüm bunlar dünyada heyecan yaratırken, Mars’ta tedirginliğe sebep oluyor. En azından Greenpeace’in yeni kampanyasına göre durum böyle.

Dünyayı yaşanmaz hale getiren insanoğluna Marslılardan mesaj var diyen Greenpeace, TBWA\Istanbul ile hayata geçirdiği kampanyasında Marslılar adına insanlara “Gelmeyin!” diye sesleniyor.

Kampanya için NASA’nın paylaştığı 12 binden fazla fotoğraf incelendi ve Mars yüzeyindeki farklı lekelerden kadrajlar alınarak Mars’ın tipografisi tasarlandı. Bu tipografi aracılığıyla, yaşadığı gezegene verdiği zararı görmezden gelen insanoğluna mesajlar ilk ağızdan, bizzat Marslılar tarafından verildi.

Künye:

Reklamveren: Greenpeace
Reklam Ajansı: TBWA\Istanbul
CCO: İlkay Gürpınar
ECD: Volkan Karakaşoğlu
CSO: Toygun Yılmazer
Yaratıcı Grup Başkanı: Cantekin Güngör, Önder Dündar
Art Director: Fırat Karasu
Reklam Yazarı: Sinan Gülen
Genel Müdür Yardımcısı: Ela Bilgisel
Marka Ekibi: Yekta Elvin Gürel, Tuğçe Demirbaş, Naz Güven

Görseller: Greenpeace.