Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
“Yarın İçin” Bir Şeyler Yapan İnsanların İlham Veren Hikayeleri

“Yarın İçin” Bir Şeyler Yapan İnsanların İlham Veren Hikayeleri

Hyundai ve UNDP ortaklığında başlayan 'For Tomorrow' adlı küresel girişimde biriken ilham verici insan hikayelerinden bazıları aynı isimle bir belgeselde toplandı.

Hyundai Motor Company, 2020 yılında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile birlikte sürdürülebilir kalkınma ve uygulama fikirlerini hayata geçirmek üzere açık bir inovasyon platformu niteliği taşıyacak olan “For Tomorrow” adlı küresel bir proje başlattığını açıklamıştı.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne yönelik ilerlemeyi hızlandırma misyonu taşıyan proje, aynı zamanda dünyanın dört bir yanındaki insanların sürdürülebilir inovasyon önerilerini somut girişimlere dönüştürmelerine yardımcı olmayı amaçlıyordu.

Projenin lansmanından bu yana geçen süre zarfından For Tomorrow, dünya genelinde çok sayıda inovatif insanı ve onların çalışmalarını bir araya toplayan bir platform niteliği kazandı. Platformda biriken insan hikayelerinden bazıları, uzun metrajlı bir belgeselde toplandı. Belgeselin ilk gösterimi NewYork’ta gerçekleştirilen 77. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sırasında yapıldı.

“Geleceği herkesin şekillendirebileceği” temasından yola çıkan belgeselde, sürdürülebilirlik alanında çalışmalar yapan beş yenilikçi insanın zorlu yolculuklarına yer veriliyor. Pandemi sırasında Vietnam, Sierra Leone, Azerbaycan, Peru, Hindistan, Kore, Amerika Birleşik Devletleri ve Gine’deki yerel ekipler tarafından çekilen filmin yapımcılığını ödüllü belgeselci Elliot V. Kotek üstlenirken, An Tran yönetmen koltuğunda yer aldı. Belgeselin seslendirmesi ise Star Wars ile tanıdığımız Daisy Ridley tarafından yapıldı.

16 Eylül itibarıyla Youtube kanalından yayınlanmaya başlayan belgesel, ABD, İngiltere ve Kanada olmak üzere pek çok ülkede Amazon Prime üzerinden yayınlanmaya başlayacak. Susuzlukla mücadele eden Perulu çiftçilerin taraçalar oluşturarak ellerindeki suyu nasıl verimli kullanabildiklerini öğrenmek veya organik atıklardan deterjan üreten bir şirketi olan Asyalı kadın girişimcinin ilham verici hikayesini dinlemek isterseniz, belgeselin tamamına aşağıdaki videodan erişebilirsiniz.

 

Görseller: Hyundai Motor Company, Youtube