Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Love, Death + Robots’un Son Bölümü Jibaro’nun Etkileyici Yapım Aşaması

Love, Death + Robots’un Son Bölümü Jibaro’nun Etkileyici Yapım Aşaması

Love, Death + Robots'un sosyal medyada günlerdir konuşulan Jibaro isimli son bölümü, kamera arkasında olup bitenlerle izleyenleri daha da etkileyeceğe benziyor.

3 sezondur bilim kurgu severleri etkisi altına alan Netflix yapımı Love, Death + Robots’un 3. sezon 9. bölümü olan Jibaro, animasyon mu gerçek mi tartışmalarına yol açacak kadar iyi tasarlanmış görsel efektler içeriyor. Yaratıcıları arasında Tim Miller ve David Fincher gibi dev isimlerin de bulunduğu dizinin yönetmeni Alberto Mielgo’nun paylaştığı video ise, milyonlarca insanı etkisi altına alan Jibaro bölümünün perde arkasındaki sinematik evrenin doğuşunu izleyicilerle paylaşıyor.

Siren’in öyküsünün ardında 171 kişi ve bir sürü bilgisayar var

Yunan mitolojisine ait bir karakter olan Siren’in yepyeni bir yorumu olan Jibaro, Siren ile erkekler arasındaki toksik ilişkinin ürperticilik dozunu da artırıyor. Ölümcül çığlıklarından etkilenmeyen sağır bir şövalyeye aşık olan siren ile başlayan bu diyalogsuz hikayede görüntüler o kadar gerçekçi ve estetik ki, dizinin takipçileri bu bölümün gerçek mi yoksa tamamen animasyon mu olduğu hakkında halen tartışıyorlar.  Ancak dizinin yönetmeni Alberto Mielgo, geçtiğimiz gün yaptığı Instagram paylaşımıyla bu tartışmalara bir son veriyor. Bölümde tam 171 kişiden oluşan bir görsel sanatçı, dansçı, programcı, animasyon sanatçısı ve oyuncu ekibinin çalıştığını açıklayan Mielgo, animasyonlarda gerçekçiliği ve istedikleri çarpıcılığı yakalamak için gerçek insanlarla bilgisayarların iş birliğinden faydalandıklarını belirtiyor.

Siren’in ve aşık olduğu askerin vücut hareketlerinin akıcılığı için modern dansçılardan ve en yeni hareket algılayıcı teknolojilerden yardım alan ekip, karakterlerin görünüşlerini daha gerçekçi kılabilmek ve reel hayatta ışığı nasıl yansıttıklarını daha iyi kestirebilmek için bölümde gördüğümüz kostüm, saç ve makyajları fiziksel olarak modellemeyi tercih etmiş. Bu kostümleri tasarlarken Kuzey Avrupa, Afrika, Rusya ve Asya kültürlerinden ilham alan yaratıcı ekip, saatlerce süren toplantı ve araştırmalarla görünümlerin final hallerine karar vermişler.

Tüm bu aşamaların toplam 1 yıl 7 ay sürdüğünü sözlerine ekleyen Mielgo, yeni sezonları beklerken sabırsızlanan izleyicilere de tatlı tatlı mesaj vermeyi ihmal etmiyor.

Görsel: YouTube, Instagram