Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Los Angeles’daki Uber Araç Talebiyle Ortaya Çıkan Müzik Videosu

Los Angeles’daki Uber Araç Talebiyle Ortaya Çıkan Müzik Videosu

YACHT yeni albümünün ilk müzik videosunu Uber'in anlık araç yoğunluğuyla eşleyerek etkileşimli bir kampanya hazırladı.

Electropop ve synthpop türünde müzik yapan YACHT, 6. stüdyo albümü I Thought the Future Would Be Cooler’ı yayınladı. Albümün tanıtım kampanya sürecinde ise teknoloji dünyasının trendlerini kullanarak etkileşimli bir yol izledi.

Albümün duyurusu için Los Angeles’da bir billboard’a albüm ismini yazan ve bunu Periscope üzerinden yayınlayıp drone’la da 30 saniyelik video kaydeden grup, bu kez Uber‘i bir araç olarak kullandı. Birçok havayolu şirketi, yoğun talebin olduğu uçuşlarda, bilet fiyatlarının yükselmesi gibi Uber‘de de yoğun anlarda arzın düşük, talebin yüksek olduğu anlarda fiyat yükseltme politikası izleniyor. Ekonominin temel prensiplerinden birisi olan bu mekanik YACHT için L.A. Plays Itself isimli parçalarının yeni müzik videosunu duyurma portalına dönüştü.

YACHT, yeni videosunun trafik sorunuyla ünlü Los Angeles’daki Uber araçlarının fiyatlandırma oranı 1.1 katına çıktığı anda izlenebilir hale getireceğini söyledi ve tanıtımını da bu zemin üzerinden gerçekleştirdi. Fiyatlandırma 2 katına çıktığında ise parçanın Darq E Freaker tarafından yapılmış remiksi yayınlanacak.

Bu kampanyanın bir diğer önemli özelliği ise tanıtım sürecinde reklam kampanyasını da bir ürün olarak konumlandırılıp Product Hunt gibi mecralarda yer alması oldu. Kampanyanın tanıtım videosu ise;

Ve parçanın tam müzik videosu;

Görsel; Youtube