Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tasarım Ödüllü Su ve Havayla İnşa Edilip Hızla Katılaşabilen Betondan Sığınaklar

Tasarım Ödüllü Su ve Havayla İnşa Edilip Hızla Katılaşabilen Betondan Sığınaklar

​Concrete Canvas'ın inşası için sadece su ve havanın yeterli olduğu hızla katılaşabilen ve sığınak uygulamalarıyla öne çıkan beton Londra Tasarım Festivali'nde ödül kazandı.

Çevre dostu ve hızla inşa edilebilen aynı adlı materyal teknolojisine sahip İngiliz üretim şirketi Concrete Canvas bu kapsamda iki kişi tarafından 24 saatten az bir sürede yerleştirilebilen 25 ila 50 metrekarelik büyüklüğündeki sığınak formatları da üretiyor.

Sadece su ve havayla inşa edilip hızla katılaşabilen, dıştan kum veya toprak dolgulu içten de plastik yüzeye sahip sığınaklar; kilitlenebilen kapıları ve dayanıklılığıyla güvenlik sağlamakla birlikte 10 yıla kadar kullanılabiliyor. Kum veya toprak dolgusuyla kaplanması sığınağın ayrıca termal açıdan performansını arttıyor.

Şirketin kurucularından Peter Brewin ve Will Crawford söz konusu sığınak formatlarının temeli olan beton üretimleriyle de Londra Tasarım Festivali kapsamında PCH Design Innovation madalyasının sahibi oldu. On yıldır hizmet veren şirketin bu süre içinde sivil altyapı, maden ve petrokimya sektörlerinden mobilyalara kadar pek çok alana uygulanabilir bir materyal üretmesi ve gerçek anlamda yenilikçi değer katması festivalin ödül kazananları arasında yer almasını sağladı.

Sığınaklar için özel hazırlanan Flickr fotoğraf albümüne buradan bakabilirsiniz.

Görseller: Concrete Canvas