Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Lomography İle 35 mm’lik Filmlerinizi Akıllı Telefonunuza Aktarın

Lomography İle 35 mm’lik Filmlerinizi Akıllı Telefonunuza Aktarın

Geçmişten gelen fotoğrafları iPhone ve Android cıhazlarınızla sosyal ağ hesaplarınıza aktarmak Lomography tarayıcı ile mümkün.

Facebook’taki çocukluk fotoğrafını albümündeki jelatinli sayfadan çıkarıp cep telefonuyla fotoğrafını çekip profiline aktaranlar birleşin! Nostalji her zaman en asıl duygularla orada duracak, ama buna teknolojiyi entegre etmek durumundayız. Lomography film tarayıcısı ile artık 35 mm’lik filmlerinizi iPhone ve Android cıhazlarınıza aktarmak mümkün.
Tarayıcının kullanımı gayet kolay; arka ışığını açıp, negatifi yerleştirip, telefonunuzla fotoğraf çeken ve düzenleme yapan özel bir uygulama kullanıyorsunuz. Üstelik akıllı telefonunuza geçirdiğiniz anılarınızı sosyal medya hesaplarınızda ya da e-mail yolu ile anında sevdiklerinizle paylaşabiliyorsunuz.
Benim ailem de çoğu aile gibi tüm bebeklik, çocukluk, gençlik (?) fotoğraflarımı ayakkabı kutularında rulo halinde ya da zarflar içinde saklıyor. Fotoğraf sanatına gönül verme dönemimizde negatiflerle karanlık odalara girme tutkumuzu şimdi, şu an için yalnızca Kickstarter’da mart ayından itibaren teslim edilebilecek olan Lomography tarayıcı ile dindirmek iyi fikir. Kickstarter’da projeye ne kadar fon sağlandığını buradan takip edebilirsiniz.

14cm x 7 cm x 13cm boyutlarında; 244 gram ağırlığında; 2 AA pil ile çalışan; renkli negatif, siyah-beyaz negatif, pozitif olmak üzere tüm 35 mm fimlere uygun olan akıllı telefonlar için film tarayıcısı cihaz 60 dolar bedelinde olacak.