Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kuş Bakışı Mekan Fotoğrafları

Kuş Bakışı Mekan Fotoğrafları

Fotoğrafçı Menno Aden mekanlar ile insanların ruh hali arasında kurduğu bağı fotoğraflıyor.

Fotoğrafçı Menno Aden objeleri küçük görmeyi seven bir sanatçı ama bunu en zor yolu seçerek yapıyor. Aden’a göre dar ve küçük mekanları tepeden görmek ilginç bir deneyim çünkü o’na insanların bastırılmış karakterlerini çağrıştıyor.
Aden’in de farkında olduğu üzere yukarıdan fotoğrafı çekilmiş odalar 2 boyutlu görünüyor ve en dağınık olanında bile var olandan daha cool, daha sık bir görüntü oluyor.
Fotoğrafçı, çekim yapma ihtimali olan bir odaya girdiğinde ilk önce yerlere sonra mobilyalara bakıp mekan ilgisini çekerse yüksekliği ölçüp kamerayı nereye yerleştirebileceğini planlıyormuş. İlk önce mekanın geniş açılı fotoğraflarını elde eden Aden, mekan estetik açıdan hala ilgisini çekiyorsa bazen asistanının yardımıyla bazen de bir monopod ya da tripod ile tek mekan için yaklaşık 150 fotoğraf çekip ardından prodüksiyonuna ve son düzenlemelere geçiyor.

Yalnızca evleri kuş bakışı fotoğraflamakla kalmayan Aden, dış mekan, garaj, süpermarket, mağaza, asansör gibi çeşitli mekanlar da bu proje için çekimler gerçekleştirmiş.