Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Barselona Sokaklarında Giden Otobüste Gerçekleştirilen Müzik Festivali

Barselona Sokaklarında Giden Otobüste Gerçekleştirilen Müzik Festivali

Hareket halindeki bir otobüste yapılan ilk müzik festivali Barselona sokaklarında.

İspanyol markası BUFF®, Vice Magazine ile birlikte Barselona’da bir otobüste müzik festivali düzenlemiş. Non Flat Müzik Festivali, şehrin sokaklarında hareket halinde olan bir otobüsteki sahnede canlı müzikle gerçekleştirilen ilk müzik festivali.
Bu harika projenin en etkileyici yani ise marka sosyal medya ile Barselona sokaklarını bağlayan ınternet ortamında gerçekleştirdiği Catch the Buff Man adlı oyun ile konser biletlerini hayranlara dağıtmış olması. 46 kişi, yarışmayı kazanarak özel davetli olarak katıldığı festivalde aynı zamanda festivalin resmi Instagramcıları olmuşlar ve festival böylece Instagram ayağını da gerçekleştirmiş ve katılımcıları Instagram’da festival fotoğrafları paylaşmaya teşvik etmiş olmuş. Aynı tür bir sosyal medya yarışmasında 2 yıl önce H&M ile Kopenhag’ta Roskilde Müzik Festivali’nde Türkiye’yi temsil etmiş ve festivalin resmi trend takipçisi ve fotoğraficisi olarak gerçek zamanlı sosyal ağlardan bildirmiştim. O yüzden bu tür projelerin festival sırasında marka ile katılımcılar arasında ne kadar güçlü bir köprü oluşturduğunu ve fotoğraf paylaşmaya ne kadar teşvik ettiğini kendi gözlerimle gördüm 🙂
İspanyol kış aksesurları markası BUFF®, Vice Magazine ile birlikte Barselona’da bir otobüste müzik festivali düzenlemiş. Non Flat Müzik Festivali, şehrin sokaklarında hareket halinde olan bir otobüsteki sahnede canlı müzikle gerçekleştirilen ilk müzik festivali.
Bu harika projenin en etkileyici yani ise marka sosyal medya ile Barselona sokaklarını bağlayan ınternet ortamında gerçekleştirdiği Catch the Buff Man adlı oyun ile konser biletlerini hayranlara dağıtmış olması. 46 kişi, yarışmayı kazanarak özel davetli olarak katıldığı festivalde aynı zamanda festivalin resmi Instagramcıları olmuşlar ve festival böylece Instagram ayağını da gerçekleştirmiş ve katılımcıları Instagram’da festival fotoğrafları paylaşmaya teşvik etmiş olmuş. Aynı tür bir sosyal medya yarışmasında 2 yıl önce H&M ile Kopenhag’ta Roskilde Müzik Festivali’nde Türkiye’yi temsil etmiş ve festivalin resmi trend takipçisi ve fotoğrafçısı olarak gerçek zamanlı sosyal ağlardan bildirmiştim. O yüzden bu tür projelerin festival sırasında marka ile katılımcılar arasında ne kadar güçlü bir köprü oluşturduğunu ve fotoğraf paylaşmaya ne kadar teşvik ettiğini kendi gözlerimle gördüm 🙂

Markaların az maliyetle dünyada ilk olan bir müzik festivali projesine imza atabileceğinin ve bunu bir sosyal medya oyunu ile birçok trend öncüsü sosyal medya ağına entegre edebileceğinin kanıtıdır.