Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gerçek Boyutunuzda Fotoğraf Çeken Makina

Gerçek Boyutunuzda Fotoğraf Çeken Makina

Imano 1:1, 1970 yılında bulunan gerçek boyutlu fotoğraf çeken bir makina, şimdi ise dünyayı gezen versiyonu için fon aranıyor.

Yine ilginç bir Kickstarter projesi. Imago 1:1, 1970 yılında icad edilmiş dev bir fotoğraf makinası, özelliği ise 1 adet bir yedeği ya da negatifi olmayan sizin birebir gerçek boyutunuzda fotoğrafınızı çekiyor olması. Sınırları 60’a 200 cm, fotoğrafın ömrü de 100 yıla kadar gidiyor.


Susanna’nın Kickstarter projesi ise babadan kalma bu dev fotoğraf makinası Imago 1:1’in mobili. Aynı makinadan bir tane daha yapmak ve onunla dünyayı gezmek isteyen Susanna, bunun için iki oğluyla birlikte canla başla çalışıyor ve Kickstarter’da insanlardan destek istiyor, fona katkıda bulunanların ödülü ise 1 adet vücutlarının boyunda fotoğraf olacak.
Susanna’nın bir oğlu eğitimini gemi yapımı üzerine almış, o yüzden makinayı söküp çıkarma, taşınabilir hale getirme işlerinden anlıyor; diğer oğlu da film endüstrisinde yıllardır çalıştığı için kameraya aşina.
Hatta 2006 yılında, Lomograpy’nin Viyana’daki genel merkezi de İmago ile çekim yapmak için anlaşmış. Tabii makinayı ofise sokmak biraz zor olmuş 🙂 Mobil olsa daha mı iyi ne?