Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çizimle Tamamlanan Yanmış Analog Fotoğraflar

Çizimle Tamamlanan Yanmış Analog Fotoğraflar

Dilşad Aladağ'ın, yarısı yanmış analog fotoğrafları kendi çizimleriyle tamamladığı serisi: "Little Drawings".

Mimarlık öğrenimine devam eden Dilşad Aladağ, aynı zamanda analog fotoğraf makinası kullamaktan vazgeçmeyen ve Lomography Türkiye topluluğu üyesi olan bir fotoğrafçı.

Aladağ, çizimlerini ve çektiği fotoğrafları birleştirdiği “Little Drawings” (Küçük Çizimler) isimli serisinde yanmış fotoğraflarda kaybolan kısımları kendi çizimleriyle tamamlıyor.

Bir gün arkadaşını çektiği bir fotoğrafın yanmasıyla başladığı serüven almış başını gitmiş ve Aladağ yarısı yanmış fotoğrafları toplayarak, çizimleriyle tamamlamaya devam etmiş. Lomography’ye verdiği röportajda “Artık yanmış fotoğraflarım için üzülmüyorum.” diyen Aladağ, çizim yapmakla fotoğraf çekmek arasında seçim yapamayacağını, ikisini de eşit derecede sevdiğini ifade ediyor.

Bazen gözlük tutan bir el, bazen bir manzaranın eksik kalan ağaçları, bazen bir portrenin yanmış diğer yarısı bazense neredeyse tamamen yanmış bir köpek fotoğrafı… Fotoğrafların ne kadarının, ne derecede yandığının bir önemi yok, hepsi Aladağ’ın çizimleriyle bambaşka bir ruha bürünüyorlar.

Aladağ’ın “Little Drawings” serisine ve diğer çalışmalarına Behance sayfasından veya şuradan göz atabilirsiniz.

Görsel; Dilşad Aladağ