Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LED’li Uçurtmalarla Sinemagraf ve Resim Yapmak

LED’li Uçurtmalarla Sinemagraf ve Resim Yapmak

Drone’lar ile olduğu kadar geleneksel yöntemlerle de resim yapmak mümkün.

LED ışıklar ile o kadar uzun zamandır tanışıyoruz ki, teknolojinin alternatif akımları ile karşılaştığında yaratıcılığı her defasında farklı bir simaya bürünüyor. En basit ilişkimiz yılbaşı ışıkları ile başladı. Düşük enerji gereksinimi ve geniş kullanım alanı sayesinde LED aydınlatmalar ışık ile oynayacak kişilerin göz bebeği haline geldi.

Nike, bir kampanyası için bir basketbol sahasını LED ile kaplarken Norveçli bir ekip de eşyaların rengini özümseyenbir ceket tasarladı. Farklı fikirlerle ortaya çıkan iki LED aydınlatma projesi de salıncaklarda buluşmuştu. Birisi sallandıkça mor olurken, diğeri ev yapımı yöntemlerle mekanizmayı tamamlamıştı. LED böylesine kolay kullanıma sahip bir teknik olunca Kırkpınar güreşleri gibi bir atmosfer olduğu düşünülebilir. Her fikir değerli ve hepsi kendi yöntemi ile LED’leri kullanıyor. Salıncaklarda olduğu gibi gökyüzüne farklı motifler yapmak, Francois Beaurain projesi gibi Spaxels projesinde de bulunan ortak nokta.

Spaxels gökyüzüne drone kullanarak anlamlı şekiller yapıyor. Fransız sanatçı Francois Beaurain ise fırça olarak kendine uçurtmaları seçiyor. Aynı şekli takip eden hareketlerle fotoğafçılıktaki time-lapse tekniğini kullanarak sinemagraf gif’ler ve fotoğraflar üretiyor. İki farklı yöntemi kullanarak uçurtmalarını hem LED’lerle hem de uzun pozlama yaparak çektiği fotoğraflarla destekleyerek projesine yön veriyor.

Görsel; fbeaurain.com