Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bukalemundan İlham Alan Ceket: Interacket

Bukalemundan İlham Alan Ceket: Interacket

Dokunduğu maddenin rengini kopyalayıp LED ile parlayan ev yapımı proje.

Çoğumuzun çocukken yaptığı yürüyüşlerin en eğlenceli kısmı küçük oyunlar yaratmaktı. Yol kenarındaki parmaklıklara teker teker dokunarak, kaldırımdaki mantarlar arasından zigzag çizerek veya bir çizgi üzerinde düşmeden yürümek. Hayal gücüyle birleştiğinde ise her an farklı bir macera yaşanırdı. Bu oyunların başlangıç veya bitiş noktası yoktu. Sadece ara verilirdi yeniden yürüyüş yapana kadar.

Norveçli Drap og Design ekibi Oslo Mimari ve Tasarım Okulu mezunu dört arkadaştan oluşuyor. İlk projelerinde ise bu oyunlara biraz daha renk katarak bukalemunları da oyuna dahil ediyor. Marketten alınabilecek malzemelerle yapılan bu ceket dokunduğu eşyaların rengini benimseyip o renk ile yanıyor. Ardından bir başka maddeye dokunduğunuzda rengi değişiyor. Avuç kısmında bulunan renk sensörleri ve neopiksel kütüphanesi ile temas edilen rengi algılıyor ve LED ışıklandırmaya bilgi iletiyor.

Ekip, Hack-a-day üzerinden projenin detaylarını ve geliştirme aşamalarını sürekli olarak paylaşıyor. Bu aşamalar arasında kullandıkları kaynak kodlarından, malzemelere, deneme çalışmalarına kadar projenin tüm bilgileri bulunuyor.

Görsel; Vimeo, Drap og Design