Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kamyon Parçalarından Tasarım Ceket

Kamyon Parçalarından Tasarım Ceket

Kamyon üreticisi Scania için üretilen Griffin Jacket, kamyon parçalarından üretilen yüksek moda ürünü, benzersiz bir ceket.

Kamyonlarla “haute couture” bir araya gelebilir mi sizce? Gösteri kamyonu üreticisi Scania, moda ile kamyon donanımlarını bir araya getirecek ilginç bir çalışmaya imza attı. Bu iş birliğinden doğan Griffin Jacket, benzersiz bir kamyoncu ceketi, aynı zamanda da tasarım bir moda ürünü.

Scania’nın sürdürülebilir kaynaklardan üretilen sürücülere yönelik koleksiyonu Griffin Collection’un tanıtımı için İsveçli reklam ajansı Uncle Unicorn; kamyon tasarımcısı Sven-Erik “Svempa” Bergendahl ve Lady Gaga ve Björk için yaptığı tasarımlarla bilinen moda tasarımcısı Bea Szenfeld’i bir araya getirdi. Bu ilginç güç birliğinin sonucunda da kamyon parçalarından oluşan ve son derece yenilikçi bir tasarım anlayışı sunan Griffin Jacket doğdu.

griffin kamyon ceket

Griffin kamyon ceket

griffin kamyon ceket

Kamyon Parçalarından Yapılan Ceket

“Griffin Jacket” 200 metre uzunluğunda takviyeli Scania fan kemerinden yapılmış. Bu kemerler tek tek kesilerek akbaba (griffin) figürünü temsil edecek 800 parça tüy oluşturulmuş. Sonrasında ise her biri elle dikilerek 5000 dikiş yerinden tutturulmuş. Açık artırmayla satışa açılan cekettem elde edilecek gelirler yardım kuruluşu ActionAid’e bağışlanacak.

Beklenmedik eşyaların parçaların kıyafet ve modada kullanılması ilk kez gördüğümüz bir şey değil tabii. Hava yastığından sırt çantası, tır tentesinden valizler ya da şişme botlardan yapılan çantalar gibi pek çok örnek burada da ele almıştık.

Künye:
Reklamveren: Scania
Reklam Ajansı: Uncle Unicorn
Müşteri İlişkileri Yönetmeni:  Carl-Johan van Heesch
Yaratıcı Yönetmen: Mattias Berg
Sanat Yönetmeni:  Mattias Berg, Dennis Rosenqvist, Malin Saarinen
Tasarımcı: Mikael Fridén
Yapım Yöneticisi: Linda Larsson, Ida Olm
Görsel: YouTube