Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yandex Navigasyon’dan Dört Yeni Reklam Modeli

Yandex Navigasyon’dan Dört Yeni Reklam Modeli

Yandex Navigasyon, konum bazlı iletişime dayalı hiperlokal reklam modellerini, düzenlediği bir etkinlikte marka temsilcilerine ve reklam ajanslarına tanıttı.

Gerçek zamanlı trafik ve navigasyon uygulaması Yandex Navigasyon, markalar ve ajanslar tarafından yeni nesil reklam mecrası olarak rağbet görmekte. Yandex Navigasyon, düzenlediği “Yandex Navi Warm Up” etkinliğinde konum bazlı iletişime dayalı hiperlokal reklam modellerini dijital reklam sektörüne tanıttı.

Yandex’ten Dijital Reklamcıları Sevindirecek Haber

  • “Branded Pop Up Pins” reklam modelinde, kullanıcının gittiği rotada, ortalama 1 veya 2 km yakınında bulunan reklam verenin konumu haritada otomatik olarak beliriyor. Kullanıcı isterse konuma doğru rota oluşturabiliyor. Branded Pop-up Pins’in ikinci versiyonunda ise dijital reklam panosu olarak da tanımlanan banner’lar devreye giriyor. Markalar, banner’lar sayesinde daha detaylı bir görünüm elde edip kampanyalarını kullanıcılara duyurabiliyor.
  • “Custom Category” reklam modeli, Yandex’in çokça kullanılan kategoriler sekmesinde uygulanıyor. Yandex her açıldığında, arama ekranında markanın logosu gösteriliyor. Logoya tıklanınca konumların bulunduğu noktalar ortaya çıkıyor.
  • “Branded Voice Navigation” reklam modelindeyse kullanıcı rota oluşturduğunda, Yandex’in “Rota oluşturuldu” sesli yönlendirmesi markanın adı ile birlikte duyuluyor. Kullanıcı rotasını tamamladığında duyduğu “Varış noktasına ulaştınız” sesli yönlendirmesi de markanın adı ile birlikte yapılıyor.
  • Dördüncü reklam modeli olan “Navi Cursor” ise uygulamada rotayı izleyen imleç grafiğinde yapılacak yaratıcı tasarımları kapsıyor. Ana ekranda yer alan imleç, reklam verenin belirleyeceği 3 boyutlu bir model ile değiştirilebiliyor.

Yandex Navigasyon tanıttığı dört yeni reklam modeliyle uygulamasını markalar için biraz daha özelleşmiş bir servise dönüştürüyor. Yani her an bir marka bizim rotamızı oluşturabilir ya da arabamız yerine bir markanın logosu bizim yolumuzda gidiyor olabilir.

Görsel: Yandex