Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Terlik Yerine Pedlerle Ayaklara Özgürlük

Terlik Yerine Pedlerle Ayaklara Özgürlük

Nakefit yapışkan ayak pedi, ayaklarınızı korurken her türlü yüzeyde yalın ayak hissiyle yürüyebilme deneyimi sunuyor.

Hipoalerjenik (alerjik reaksiyona neden olma olasılığı düşük) ayak pedi Nakefit; havuz ya da deniz kenarında terliklere oranla çok daha özgür bir deneyim sunuyor. Sıcak kumlarla, kayalarla ve sahildeki taşlarla ayaklarınız temas etmeden, havuz kenarında kaymadan yalın ayak dolaşıyormuş hissiyle yürüyebiliyorsunuz. Aynı zamanda ayaklarınız mantara ve enfeksiyonlara karşı da korunmuş oluyor.

Doğa dostu ve vegan ayak pedi

Nakefit, ayak pedinin hayvanlara, çevreye ve insanlara zarar vermeyecek şekilde üretilen vegan tasarımlar olduğunu belirtiyor. Ayak tabanı pedlerin içinde rahatça nefes alabiliyor. Giyeceğiniz zaman ayak tabanınıza yapışıyor, çıkarmak istediğinizde de ayağınızdan sıyırıp atıyorsunuz. Ayağınızda bir fazlalık hissi yaratmadığından uzandığınızda ayağınızdan çıkarmanız gerekmiyor.

Suya sokulmadığı takdirde kullanım ömrü uzuyor

Pedler, tek kullanımlık olduklarından doğa dostu oldukları iddiasıyla biraz çelişki yaratıyorlar. Geri dönüştürülebiliyorlar. Kullanımına bağlı olarak, özellikle de suya sokulmadığı takdirde 24 saatten uzun süre dayanabiliyor. Su geçirmezlik özelliğine sahip ürünü elbette suda da kullanmanız mümkün. Ancak kaplıca suyu gibi yüksek sıcaklıktaki sularda su geçirebiliyor ve yapıştırıcısı da güç kaybına uğrayabiliyor. Şu an için siyah, pembe ve açık mavi renklerde sunulan modellerde kadın-erkek ayrımı bulunmuyor.

İtalya’da faaliyet gösteren Nakefit, hem marka olarak hem de ayak pedi için patent alma sürecinde. Bu nedenle şu anda tasarımda kullanılan materyallere dair detay vermiyorlar. Kickstarter’da 20.000 Euro fon hedefiyle yürüttükleri kampanyada 295.000 Euro destek toplamışlar.

Görsel: Kickstarter