Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Simon Landrein Bizi Tavşan Deliğinden Düşürüyor

Simon Landrein Bizi Tavşan Deliğinden Düşürüyor

Londralı sanatçı Simon Landrein, Dan Croll'un Tokyo şarkısı için yaptığı videoda bizi gündüz düşlerinin içerisinde, fantastik bir maceraya götürüyor.

Animasyon insanın ufkunu açan bir alan. İnsan hayal ettiği ilk zamanlardan beri çiziyor. Çizimlerle kelimeleri keşfediyor, konuşmayı öğreniyor, yazmayı öğreniyor. Sonra tekrar günümüze geliyoruz ve çizmeye devam ediyoruz. Kendimize ait bir tarz benimsiyoruz, artık akımlar da önemini yitiriyor çünkü. Simon Landrein de kendine has tarzı olan çizerlerden.

Simon Landrein, Instagram ve Vimeo üzerinden birçok güzel işini takipçileriyle paylaşıyor. İşlerini incelersiniz çizgilerinin çizgi romanları anımsattığını görebilirsiniz. Genellikle mutlu gibi görünen karakterler çizen Simon Landrein, bizlere videolarında ve illüstrasyonlarında gerçeküstü bir dünya gösteriyor. Simon Landrein, şimdi de Dan Croll adlı müzisyenin son şarkısı “Tokyo”ya müzik videosu yapmak için çizim kalemini eline aldı.

Simon Landrein Dan Croll Tokyo music video animasyon Bigumigu 2 Simon Landrein Dan Croll Tokyo music video animasyon Bigumigu 3

Dikkat Kafadan Bacaklı İnsanlar Görebilirsiniz

Tokyo isimli müzik videosunda Dan Croll’u çizim karakteri olarak görüyoruz ve etrafı değişik bir sürü çizgi karakterle doluyor. Videoda dev kafasından bacaklı insanlar da var, dizlerinin içinde göz olan insanlar da. Simon Landrein, çizgilerin Dan Croll’un vicdanını ve hayallerini yansıttığını söylüyor.

Dan Croll şarkısında dünyayı gezen arkadaşlarını kıskanan ve onlara imrenen birinden bahsediyor. Simon Landrein de bundan ilham alıyor ve ana karakteri başkalarının hayatını izleyen biri yapıyor. Karakter, başkalarının hayatlarıyla ilgili fazlasıyla hayaller kuruyor, her ne kadar onların yerinde olmak istemese de. Simon Landrein, ana karakterin sadece izleyici olmasından ötürü onu harekete geçirmek adına yan karakterleri bolca kullanıyor.

Simon Landrein Dan Croll Tokyo music video animasyon Bigumigu 4 Simon Landrein Dan Croll Tokyo music video animasyon Bigumigu 5 Simon Landrein Dan Croll Tokyo music video animasyon Bigumigu 6

Müzik videosu boyunca ana karakter Dan’in hayal dünyasında fantastik bir gezintiye çıkıyoruz. Simon Landrein bu konuda Alice Harikalar Diyarında gibi bir hissi olmasından memnun. Dan ve yapımcının böylece anti kahraman gibi gözükmediğini düşünüyor. Simon Landrein’in çizimleri ayrıca EP kapakları da oldu. Her bir sanatçı remiksi için farklı bir karakterin tasarımı kapakta kullanıldı.

Simon Landrein’in tüm işlerine Vimeo ve Instagram’dan ya da kendi sitesinden ulaşabilirsiniz.

Simon Landrein Dan Croll Tokyo music video animasyon Bigumigu 8 Simon Landrein Dan Croll Tokyo music video animasyon Bigumigu 9 Simon Landrein Dan Croll Tokyo music video animasyon Bigumigu 10 Simon Landrein Dan Croll Tokyo music video animasyon Bigumigu 11 Simon Landrein Dan Croll Tokyo music video animasyon Bigumigu 12

Simon Landrein Dan Croll Tokyo music video animasyon Bigumigu 1Simon Landrein Dan Croll Tokyo music video animasyon Bigumigu 15Simon Landrein Dan Croll Tokyo music video animasyon Bigumigu 14 Simon Landrein Dan Croll Tokyo music video animasyon Bigumigu 13

Görsel: Vimeo