Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Ertelediğiniz İşlerinizi Size Yaptıran İnternet Sitesi: Go Fucking Do It

​Ertelediğiniz İşlerinizi Size Yaptıran İnternet Sitesi: Go Fucking Do It

Ertelemek hiç bu kadar pahalıya mâl olmamıştı.

Hedeflere ulaşmak her zaman zor ve çetrefilli bir süreç olmuştur. Hele ki biraz üşengeç bir insansanız bazen işler çığırından çıkabiliyor. Bu problemin yaygınlığını farkeden bir girişimci ise insanlara hedeflediklerini yapabilmeleri için bir websitesi yaratıyor: Go Fucking Do It.

Bu websitesi ile birlikte, hedefinizi ve eğer ki başarılı olamazsanız ödeyeceğiniz parayı sisteme giriyorsunuz. 25 $’dan 1000 $’a kadar çıkabilen “ceza” bedeli, sizi yazdığınız hedefi gerçekleştirmeniz için motive ediyor. Hedefinizi girip, ödeyeceğiniz parayı seçtikten sonra bir arkadaşınızın ismini de sisteme girerek sizin görevi başarıyla tamamlayıp tamamlamadığınızı raporlamasını istiyorsunuz. Tabi bu raporlama işi ne kadar gerçekçi olur, orası birazcık düşündürücü.

Kredi kartı numaranızı ve hedefinize ulaşma tarihinizi de girdikten sonra tamamlanan kayıt süreci, eğer ki hedefinize ulaşamazsanız çekeceği parayı websitesinin geliştirilmesi için kullanıyor.

Kullanıcılar, bu paranın bir hayır kurumu için harcanmasının siteye olan ilginin daha da arttıracağını savunurken, paranın hedefin gerçekleşip gerçekleşmediğini kontrol eden süpervizor arkadaşa verilmesi gerektiğini savunanlar da az değil.

Yine de baktığımızda kullanıcıların paralarının iyi bir şeye gideceğini bildikleri zaman hedefleri yerine getirmek için daha az motive olacaklarını da göz önünde bulundurmak gerekir bence.

İlk ayında 30.000 dolarlık gelir elde eden siteyi kimin kullandığından çok bu siteyi kimin kurduğu da merak edilen konulardan biri. Bu motivasyonel ve muhtemelen kârlı siteyi kuran @levelsio (maili yerine iletişim adresi olarak twitter hesabını paylaşmayı tercih ediyor) internet sitesinde oldukça ilginç hikayesini paylaşıyor ve Go Fucking Do It’i kendisini daha fazla üretken hale getirmek için kurduğunu söylüyor;

“Ertelediğim şeyleri azaltmak ve projelerimi hayata geçirmek konusunda daha hızlı olmak için kendime 12 ayda 12 girişim hedefi koydum. Her projeden bir ay sonra da o projenin nasıl gittiğiyle ilgili kendime raporlar hazırladım. Geçen ay, ikinci projem olan ve sizi hedeflerinize ulaşmanız için daha üretken olma konusunda zorlayan GFDI’i (Go Fucking Do It) hayata geçirdim.”

GFDI ile ilgili değerlendirmesinde bir girişimin başlangıcından, hayata geçirilmesi ve başarılı sayılmasına kadar arkadaki süreçle ilgili bir çok içgörüye ulaştığını söyleyen @levelsio platformu kurduktan sonra medyanın dikkatini çok hızlı bir şekilde çektiğinden bahsediyor.

Design TaxiCool Hunting, Fucking Home Page gibi sitelerde haber yapılmasından sonra hızlı bir yayılma gösteren GFDI, kullanıcıların sosyal medyada (özellikle Twitter’da) GFDI’yı hashtag’leyerek tweet atmasıyla birlikte oldukça popülerleşti.

En populer hedefler sırasıyla, fitness, yazı yazmak, yeni şeyler öğrenmek ve birilerini/ birşeyleri sevmek olarak sıralanırken ortalama cezanın ise 78.54 $ olduğu belirtiliyor. Siteyi ziyaret edenlerden yalnızca %1′ inin kendisine bir hedef belirleyerek kredi kartı bilgilerini girdiği detayı ise, genellikle ödeme isteyen websitelerinin sıklıkla karşılaştığı bir durum.

Programa kayıt olanların süpervizörlerinin % 84’ü, hedeflediklerini gerçekleştirdiklerini söylerken, @levelsio kayıt olanların %55’inin tam olarak kaydı tamamlayamadığını çünkü süpervizörlerin GFDI maillerine cevap vermediğini belirtiyor.

Bu durumda, kayıt olanlardan yalnızca %1’i hedeflerini gerçekleştiremeyerek ceza olan parayı ödemek durumunda kalıyor. Platformda şu zamana kadar 462 kullanıcı toplamda 41,368 $ ödeme yapmış ancak @levelsio’nun belirttiğine gore bu rakam hala hem site hem de kişisel harcamalarını karşılayabilecek kadar yüksek bir rakam değil.

Son zamanlarda gördüğüm en iyi işlerden biri olan Go Fucking Do It’e şuradan ulaşarak kendinize yeni hedefler belirleyebilirsiniz.