Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
NSA’e Ayrılık Şarkısı Yazan Holly Herndon

NSA’e Ayrılık Şarkısı Yazan Holly Herndon

Holly Herndon birbirine bağlanmış cihazlarla olan ilişkimizi "Home" ile işitsel ve görsel şekilde konu alıyor.

Holly Herndon müziğini yaparken enstrüman, hafıza gibi pek çok işlevde bulunmasıyla laptobunu yuva gibi gören bir sanatçı. NSA’ın ifşacı tarafını gördükçe de laptobuyla olan ilişkisini sorgulamaya başlamış ve ortaya “Home” çıkmış. 

Hem gözetleme meraklısı görünmez seyirciler için aşk şarkısı ve hem de sürekli bağlı olduğu cihazlardan ayrılık şarkısı olarak nitelediği “Home”un müzik videosu Amsterdam merkezli tasarım stüdyosu Metahaven tarafından hazırlanmış.

Birbirine bağlı cihazlarla gelişen kültürün olgunluk, tereddüt ve ivmeyi bir arada barındırdığı bir döneminde olduğunu düşünen Herndon, bu teknolojileri hayatlarımızın içine aldıkça bizi daha kırabileceklerini söylüyor. Parça ise söz konusu cihazlarla olan ilişkimizin daha taze ve naif bir safhada olmasının bir yansıması.

2012’de yayınladığı Movement adlı ilk albümden sonra Ocak ayında çıkardığı single’ı Chorus, Pitchfork tarafından “En İyi Yeni Parça”  seçilmişti. Kendisinin 2012’de bilgisayar kullanarak müzik yapmak üzerine Pitchfork.tv’yle yaptığı söyleşiye de buradan ulaşılabilir.