Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Kamyonetin Sanatı

Bir Kamyonetin Sanatı

Leo Burnett Toronto, GMC Canyon AT4X için hazırladığı kampanyada aracı bir modern sanatçı olarak konumlandırdı ve deneysel yöntemlerle etkileyici tabloların ortaya çıkmasını sağladı.

Otomobil üreticisi GMC ve reklam ajansı Leo Burnett Toronto, GMC Canyon AT4X isimli aracı “sanatsal” bir kampanya ile tanıttı. Kampanyada, kamyonet bir sanatçı olarak konumlandırılıyor. Zorlu arazilerde gezinen araç, deneysel yöntemlerle tuvallerin üzerine çamur sıçratıyor. Sonuçlar da gerçekten nefis. Soyut resim konusunda derinlemesine bilgi sahibi olanların görebileceği üzere, gayet de sanatçı elinden çıkmışçasına estetik duran, odanıza asmak isteyebileceğiniz türden tablolar çıkmış. ortaya. Haberin son kısmında da bahsettim; tablolar hem yaratıcı ekip hem de sanatseverler tarafından çok beğenilmiş.

Zorlu arazilerin usta sanatçısı GMC Canyon AT4X

Kampanyta filminde, Mudern Art adı verilen sürecin doğrudan kayıt altına alındığı gösteriliyor. Kâh arazideki bir şövaleye yerleştirilmiş bir tuvalin kâh otomobilin üzerine tutturulmuş bir tuvalin üzerine çamur sıçratılıyor. Hatta tuvalin aracın arkasına bağlayıp yerlerde sürüklendiği de oluyor. Filmin sonunda tuvalin üzerinde oluşan izler ve dokular yakın çekimle gösteriiyor ki bunlar da estetik açıdan çok iyi bir çizgide. Üstelik kampanyanın mesajını da çok iyi aktararak zorlu arazi kavramını GMC Canyon AT4X ile bütünleştiriyor. GMC Canyon AT4X’in çeşitli arazileri fethetmeye her zaman hazır olmasını sağlayan gelişmiş arazi ekipmanlarını ve yerleşik ileri teknolojisini orataya koyuyor.

GMC Canyon AT4X toplamda 3 farklı modern tablo yaratıyor. İlk tablo, tuvalin bir çamur birikintisinin yanına yerleştirilmesiyle yaratılmış. GMC Canada, “A Dance of Dirt and Drive” adını verdiği bu eserle “Canyon AT4X geleneksel olana meydan okuyor” ve “Canyon AT4X’in sizi hayatın macerasını kucaklamaya davet ediyor” gibi mesajlar veriyor.

İkinci tablo, tuvalin GMC Canyon AT4X’in arkasında sürüklenmesiyle yaratılmış. “Earth is a Journey” adı verilen bu tablo, “yolculuk tutkusunun geçici doğasına dair dokunaklı bir yorum,” açıklamasıyla sunuluyor.

“Tired” isimli üçüncü tablo ise aracın ön ızgarasına monte edilen tuvalle yaratılıyor. GMC bu tabloyu şöyle açıklıyor: “Tired, izleyicileri hiçliğin ortasında bir çamur birikintisini delip geçen Canyon AT4X’in doğasını düşünmeye çağırıyor.” diyor.

“Kulağa çok sanatsal gelme pahasına, aracı sanatçıya dönüştürme fikri hoşumuza gitti.”

Bu sanatsal maceranın bir parçasını evine asmak isteyenler, çamurdan doğan bu başyapıtları GMC Kanada internet sitesinden ücretsiz olarak indirip bastırabiliyor.

Leo Burnett Toronto’nun kreatif direktör yardımcısı Steve Persico, “Sanat dünyası ile off-road’un yan yana gelmesi oynamak için çok eğlenceli bir yer. Kampanya, kamyonun en iyi yaptığı şeyi yaptığı muhteşem görüntülere odaklanıyor ve ardından onun yaptığını hiç düşünmediğiniz bir şey veriyor.”

“Burada kulağa çok sanatsal gelme pahasına, aracı sanatçıya dönüştürme fikri hoşumuza gitti. Ve en çok sevdiğimiz şeylerden biri de eserin duvarda ne kadar harika göründüğü. Aslında şaşırtıcı bir şekilde gerçekten sanat bu.” diyor.

Buick GMC’nin ulusal pazarlama iletişimi müdürü Matt MacFarlane, düzenlenen sergide izleyicilerin sanat eserlerinin nasıl yapıldığına inanamadıklarını söylüyor. “En keyifli yönlerinden biri de, tıpkı diğer sanat dallarında olduğu gibi, insanların onları yakından inceleyip yorumladığına tanık olmak.”

Görsel: GMC Kanada