Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gerçek Hayattaki Aktivitelerinizi Mobil Oyunlarda Bonusa Çeviren Uygulama: Timi Run Everyday

Gerçek Hayattaki Aktivitelerinizi Mobil Oyunlarda Bonusa Çeviren Uygulama: Timi Run Everyday

Mobil oyun bağımlılarını daha sağlıklı ve aktif bir yaşama yönlendirmek için harekete geçiren Timi & Razer Nabu işbirliği

Mobil oyun endüstrisi tahmin ettiğimizden çok çok daha büyük. Farmville, Candy Crush Saga gibi oyunların oyuncuları, sanal can alabilmek ve bir sonraki seviyeye geçebilmek için nakit para ödemeye bile hazır durumdalar.

Ebeveynler içinse bunun, çocuklarının ceplerindeki cihazlarla daha fazla vakit geçirmek için tüm harçlıklarını buraya yatırmaları sebebiyle endişe verici bir durum olduğunu söylemeye gerek bile yok. 

Daha önce, oyuncuları mobil oyunlardaki başarılarına göre gerçek hayatta ödüllendiren Kiip uygulamasını burada haber yapmıştık. Bu sefer ise  Çin’deki popüler mobil oyunlardan biri olan Timi Run Everyday benzer bir yöntem kullanarak yukarıdaki iki problemi de çözmeyi amaçlıyor; oyuncuları oyun-içi ödülleri aktive edebilmek için egzersiz yapmak/ sağlıklı yaşamak zorunda bırakıyor.

Oyunun geliştiricisi Tencent bu projede, fitness aktivitlerinizi takip eden aynı zamanda mesaj, arama ve sosyal ağ paylaşımı imkanı veren Nike Fuel Band benzeri Razer Nabu ismindeki teknolojik bileklikler ile birlikte çalışmış.

Oyunda, karakterlerin karşılaştığı engelleri aşabilmesi için kullanıcının -gerçekten- koşması ya da herhangi başka bir aktivite yapması gerekiyor. Nabu cihazını akıllı telefonuyla entegre eden kullanıcının herbir aktivitesi oyunda ekstra can, bonus puan gibi sanal bir faydaya dönüşüyor. Ödüller tam olarak gerçek hayatla ilişkili olacak şekilde veriliyor, örneğin kullanıcı 8 saat uyursa 8 can veya 500 kalori harcarsa 5000 bonus kazanıyor gibi.

Projenin asıl amacı insanların mobil oyunlara olan bağımlılığının yönünü değiştirerek onları fit ve sağlıklı yaşayabilecekleri bir yaşama yönlendirmek.

Henüz Nabu’nun ne zaman piyasaya sürüleceği veya fiyatı hakkında kesin bir bilgimiz olmasa bile daha önce benzer bir şekilde Run Keeper uygulamasıyla işbirliği yapan Kiip’i yine burada haber yapmıştık.