Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kuzey İspanya’nın Karnaval Karakterleri

Kuzey İspanya’nın Karnaval Karakterleri

Roberto de la Torre “Microcosmos” serisinde, Kuzey İspanya'da gerçekleşen entroido karnavalının maskeli ve kostümlü karakterlerini fotoğraflıyor.

Fotoğrafçı Roberto de la Torre, Microcosmos serisinde, objektifini entroido’nun kutlama kostümlerine odaklıyor. Memleketi Galiçya’da – Galisya olarak da anılan özerk bir bölge – her yıl Büyük Perhiz ve kıştan bahara geçiş döneminde düzenlenen entroido, yemek ve dansın bol olduğu gastronomik bir karnaval. Katılmak isteyen herkesin, de la Torre’nin devam eden serisinde belgelediği gibi ayrıntılı maskeler ve kostümler giymesi gerekiyor.

Bazı katılımcılar fotoğrafının çekilmesine izin vermiyor

Sanatçının Kuzey İspanya’da ve Portekiz’de çektiği fotoğraflarda; kostümlerde hayvan kürkünü anımsatan kabuklar, canlı renklerde tekstil malzemeleri ve totem benzeri başlıklar kullanıldığı görülüyor. Her bir pagan kostümü benzersiz ve kutlamadaki belirli bir role işaret ediyor. Roberto de la Torre, bazı karakterleri kavramanın ve buna bağlı olarak da onları fotoğraflamanın zor olduğunu belirtiyor. Ayrıca onları giyen bazı katılımcılar, kostümlerin turistik sembol haline gelmelerini ve ritüel karakterlerini kaybetmelerini istemiyor. Bu yüzden fotoğraflanmaktan hoşlanmıyorlar.

De la Torre şu anda Microcosmos’a paralel olarak ritüel ve kutsallığı ele alan bir başka seri üzerinde de çalışıyor. Fotoğrafçının Instagram hesabında daha fazla kostüm görebilirsiniz. Ayrıca internet mağazasında fotoğrafların baskılarını satışa sunuyor.

Maskeler ve kostümler ilginizi çekiyorsa şurada bolca yaratıcı iş görebilirsiniz. Özellikle Kongolu gençlerin çöplerden yaptığı maskelere göz atmanızı öneririm.

Görsel: Instagram