Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Küçük Bir Çocuğun Cebindeki Sihirli Dünya

Küçük Bir Çocuğun Cebindeki Sihirli Dünya

Melissa Kaseman, oğlunun büyüme sürecini ceplerinden çıkan minik objeleri fotoğraflayarak belgeliyor.

Yetişkin bir insana dönüştüğümüzde; çocukken bildiğimiz her şeyi, o sınırsız hayal gücümüzü, küçük mutluluklarımızı geride bırakıyoruz. Dış dünyanın bizi şekillendirip zihnimizi kodlamasına ne kadar izin verirsek o büyülü dünyadan da o kadar uzaklaşıyoruz. Sanatçılar ve tasarımcılar da yaratıcılıklarını korumak adına dış dünyaya direnmekle, çocukken sahip oldukları o saf bakışa geri dönmeye çalışmakla meşguller çoğu zaman. Hatta Picture This, yenilebilir sergi, Brilliant Kids Motor Show,  Tasarım Takarım’ın işleri, Monsters by Kids gibi projelerde de gördük ki yaratıcılık için doğrudan çocukların hayal gücüne başvurmak da oldukça güzel sonuçlar doğuruyor. ABD’li fotoğraf sanatçısı Melissa Kaseman da Preschool Pocket Treasures adlı fotoğraf serisiyle oğlunun büyülü dünyasını bizlerle paylaşıyor.

Kaseman, oğlunun anaokulundan geldikten sonra ceplerinde bulduğu minicik sihirli objeleri her gün fotoğraflamış. Bunu yaparken oğlunun bebeklikten küçük bir oğlana dönüştüğü bu çağlarını da belleğe almayı, görsel bir günlük tutmayı istemiş. Profesyonel bir fotoğrafçı olsa da anne olmanın yarattığı koşuşturmaca sırasında süreci hızlandırmak için objeleri mutfak tezgahının üzerine koyarak fotoğraflamış. Ortaya çıkan şahane kareler diğer ebeveynler için de oldukça ilham verici. Bir çocuk büyüdüğünde bu tür bir günlükle karşılaşsa kim bilir neler hisseder. Peki ya biz yetişkinler? Ceplerimiz neden böylesine sıkıcı objelerle dolu?

 Anaokuluna Giden Bir Çocuğun Ceplerindeki Sihirli Dünya

 Anaokuluna Giden Bir Çocuğun Ceplerindeki Sihirli Dünya

 Anaokuluna Giden Bir Çocuğun Ceplerindeki Sihirli Dünya  Anaokuluna Giden Bir Çocuğun Ceplerindeki Sihirli Dünya  Anaokuluna Giden Bir Çocuğun Ceplerindeki Sihirli Dünya  Anaokuluna Giden Bir Çocuğun Ceplerindeki Sihirli Dünya  Anaokuluna Giden Bir Çocuğun Ceplerindeki Sihirli Dünya  Anaokuluna Giden Bir Çocuğun Ceplerindeki Sihirli Dünya  Anaokuluna Giden Bir Çocuğun Ceplerindeki Sihirli Dünya  Anaokuluna Giden Bir Çocuğun Ceplerindeki Sihirli Dünya  Anaokuluna Giden Bir Çocuğun Ceplerindeki Sihirli Dünya  Anaokuluna Giden Bir Çocuğun Ceplerindeki Sihirli Dünya  Anaokuluna Giden Bir Çocuğun Ceplerindeki Sihirli Dünya

Görsel: Melissa Kaseman
Manşet görseli düzenlenmiştir.