Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mike Mezeul’un Hayran Bırakan Lav Fotoğrafları

Mike Mezeul’un Hayran Bırakan Lav Fotoğrafları

Mike Mezeul II, maceraya ve doğaya bağımlı bir fotoğrafçı olarak bizleri belki de asla yüz yüze gelemeyeceğimiz doğa olaylarıyla fotoğraf karelerinde buluşturuyor.

Volkanlar ve lavların düşüncesi bile ateş bastırıyor. Doğanın harika parçası ve aynı zamanda tehlikeli ve ne zaman ne olacağı belli olmayan bir yanı gibi gelir hep bana. Volkanik bölgelerde yaşayan yerli kabileler hala volkanları kutsal kabul ediyor. Geçmişten gelen volkanın patlamaması için sürdürdükleri gelenekler var hala. Neyseki belgesel fotoğrafçılığı ve belgesel alanları giderek iyileşiyor da bizler de uzaktan da olsa bu inanılma doğa olayını görebiliyoruz. Mike Mezeul II de bizi uzaktan volkanlarla tanıştıran fotoğrafçılardan.

Mike Mezeul II, fırtınalar kovalamaktan erimiş lavalara, gök gürültülü şimşeklerden manzaralara geniş bir doğa yelpazesine sahip portfolyosunda. Fotoğrafçı özellikle ekstrem hava koşullarını fotoğraflamasıyla tanınıyor. Zaten kendisini de fotoğraf ve macera bağımlısı olarak adlandırıyor.

Hem Korkunç Hem de Büyüleyici

Mezeul özellikle yanardağların çok saygı duyulması gereken doğa detayları olduğuna inanıyor. Ayrıca saygı duymasının o anları fotoğraflamasını da daha ciddi bir şekilde yapmasını sağladığını belirtiyor. Özellikle ekstrem doğa olaylarında insanın daha da dikkatli olması gerekir çünkü her an ciddi bir kaza olabilir. Lav fotoğrafı çekmenin dikkatli planlama ve teknik becerilere sakin bir şekilde hakim olabilmeyi gerektirdiğini vurguluyor fotoğrafçı.

Sanatçı daha küçük bir çocukken okulda coğrafya ve fen derslerinde gösterilen yanardağ videolarına hayran kalırmış. Hatta bu videoların Kilauea Volkan’ına ait olduğunu unutmamış ve 2016’da bu dağı aktif bir şekilde fotoğraflayabileceğini öğrenince hiç düşünmeden ekipmanlarını alıp fotoğraflamaya gitmiş.

Yanardağ fotoğrafçılığının en büyük öğretisinin fotoğraf çekmek üzerine olmasından çok yanardağda hayatta kalmak üzerine olduğunu düşünüyor Mezeul. Çekim yapmadan evvel kompozisyonu kafada belirlemenin önemli olduğunu da düşünüyor. Çünkü çoğu zaman bu doğa olayını yakalamak için birkaç saniyeniz oluyormuş.

Sanatçının portfolyosunu sitesinden inceleyebilir, Instagram’ından ise yakaladığı ekstrem anları takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram.com/mikemezphoto