Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kilis, Suriyeli Mülteciler İçin Umudun ve Barışın Adresi Oldu

Kilis, Suriyeli Mülteciler İçin Umudun ve Barışın Adresi Oldu

Kilis Belediyesi’ne ait “Ana Şehir” reklam filmi, Suriye’de yaşanan drama Kilis halkının bir anne şefkatiyle gösterdiği duyarlılığı ve fedakarlığı anlatıyor.

Kilis, kendi nüfusundan fazla Suriyeliyi bir anne şefkatiyle kucakladı ve onların yaralarını sarmak için seferber oldu. Türkiye’nin vicdani göçmen politikası ardında yatan duygu ve düşünceyi kamuoyuyla ve tüm dünyayla paylaşmak isteyen Kilis Belediyesi, Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun katkılarıyla ve Genna İstanbul ile birlikte hazırlanan, duygulara hitap eden “Ana Şehir” reklamını ortaya çıkardı.

Suriye genelinde yaşanan iç savaş, milyonlarca Suriyeliyi vatanlarını terk etmeye mecbur bıraktı. Türkiye ise savaşın sarsıcı etkilerinden zarar gören bu insanlara kucak açan ilk ülke oldu. Hükümet tarafından başlatılan seferberlik, yerel yönetimler tarafından da aynı hassasiyetle karşılandı. Çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuklardan oluşan 2,5 milyon mülteci, insani koşullarda yaşama imkanına kavuştu.

Türkiye’nin geneli mülteciler için özverili bir misafirperverlik sergiledi. Kilis ve halkı ise Suriyeli misafirleri için istisnai bir çaba sarf ederek tüm dünyanın takdirini kazanmayı başardı. Suriye sınırındaki 90.000 nüfuslu Kilis, 130.000 Suriyeliyi bağrına bastı.

Yaklaşık 5 yıllık bir süreçte Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Kilis Valiliği ve Kilis Belediyesi, ani nüfus artışı karşısında altyapı hizmetlerinin geliştirilmesi ve sosyal politikalar konusunda üstün bir başarı göstererek Suriyelilerin şehre ve hayata kısa sürede adapte olmasını sağladı. Kilis halkı, misafirlerin kendilerini evlerinde hissetmesi için ellerinden gelen fedakarlığı gösterdi. Kilis, halkın huzur ve barış içinde yaşadığı bu örnek davranışıyla Nobel Barış Ödülü’ne de aday gösterildi.

Reklam filminde 2012’de Halep’teki bombardıman sırasında annesini kaybeden küçük bir kız çocuğu üzerinden Suriyelilerin yaşadığı acılar anlatılıyor. Suriyeli kafileyle Kilis’e gelen küçük kız, orada gördüğü bir kadını hayatını kaybeden annesine benzetiyor ve dramatik anlar yaşıyor. Kilis, küçük yaşına rağmen büyük bir kayıp yaşayan bu kıza ve diğer Suriyelilere bir anne gibi, bütün şefkatiyle kucak açıyor.

Künye:

Film Adı: Ana Şehir
Reklamveren: Kilis Belediyesi
Reklamveren Yetkilileri: Cuma Özdemir, Mahmut Selçuk, Hüseyin Erkmen
Reklam Ajansı: Genna Istanbul
Öykü: A. Selim Tuncer
Kreatif Yönetmen: Nilüfer Gülata
Senaryo: Nilüfer Gülata
Kreatif Grup: Gökhan Üstünel, Şahin İnan, Ayşegül Kayıkçı, Hüseyin Güleç
Müşteri İlişkileri: Arzu Yaraş, Derviş Esen
Prodüksiyon Şirketi: Milk Productions / IFP Istanbul Film Productions
Yapımcı: Mert Canatan
Yönetmen: Eduardo Vieitez
Görüntü Yönetmeni: Hayk Kirakosyan, R.G.C.
Müzik: Yücel Arzen
Ses Tasarım: Suat Onur Ayaş
Post Prodüksiyon Şirketi: CherryCherry VFX
Post Prodüksiyon Süpervizörü ve Renk: Tony Landais
Medya Ajansı: MediaStore

Görsel: Genna İstanbul