Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hollywood Ünlülerinden Seçim Reklamlarını Tiye Alan Trump Karşıtı Kampanya

Hollywood Ünlülerinden Seçim Reklamlarını Tiye Alan Trump Karşıtı Kampanya

Seçimlerde oy kullanma farkındalığı yaratmak için çalışan Save The Day, Joss Whedon yönetmenliğinde ve Avengers oyuncuları başta olmak üzere bir kamyon dolusu Hollywood yıldızıyla Trump karşıtı bir kampanya hazırladı.

Buffy The Vampire Slayer, Firefly, Cabin in the Woods, Avengers ve daha televizyon, sinema ve çizgi roman yapımı altında yazar olarak imzası bulunan Joss Whedon‘ın yönettiği ve 27 Hollywood ünlüsünün yer aldığı “IMPORTANT – Save The Day” (ÖNEMLİ – Günü Kurtarın) isimli bir film YouTube ve Facebook’a yüklendi. Doğrudan bir adayın ismini vermese de film, Hollywood ünlüleriyle dolu insanları oy vermeye çalışan bir Trump karşıtı bir farkındalık filmi.

ABD’de genç nüfusun ve farklı tabakaların seçimlere katılma oranı oldukça düşük oranlara sahip. Bu değeri yükseltmek için de Save The Day, seçmenleri sandığa çağırıyor. Hazırlanan reklam filmi de seçim reklamlarında kullanılan ünlü oyuncu taktiğiyle dalga geçerek başlıyor ve vatandaş olarak oy vermemin ülkenin kaderini tayin etmedeki önemi vurguluyor.

Ne kadar çok ünlü gösterilirse o kadar etkileyicidir, bir sürü ünlü isimin yanına sıradan insan koyarsak samimi görünür gibi görüşleri eğlenceli bir dille iğneleyen filmde Neil Patrick Harris, Julianne Moore gibi isimlerin yanı sıra Avengers ekibinden Robert Downey Jr, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo da yer alıyor. Filmde rol alan ünlü oyuncu sayısı da oldukça ciddi bir sayı; 27.

Film, Trump’ın bugüne kadar seçim vaadi olarak sunduğu eylemlerin yıkıcılığını vurgulayarak geleceğin nasıl olmasını istiyorsak demokratik haklarımızı da bu yönde kullanmamız gerektiğini telkin ediyor. Ve Mark Ruffalo (Avengers’daki Hulk) ile şakalaşarak tamamlanıyor.

Görsel: YouTube