Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Burger King’den Oy Vermeyenlerin Pusulaları Kadar Boş Bir Whopper

Burger King’den Oy Vermeyenlerin Pusulaları Kadar Boş Bir Whopper

Boş oy attığımızda nasıl ki bir soraki seçime kadar sadece bize sunulanı kabul ediyorsak, düşünün, uzunca bir süre boyunca sadece mayonez ve soğan olan bir Whopper yemek ister miydiniz?

Dünyanın birçok yerinde insanların oy vermesini sağlamak gerçekten zor. Oy verildiğinde halkın sistemi yönetmeye başlayabileceğini farkında olmuyor çoğunlukla oy veren kişiler. Halkı sandığa götürmek için ünlü kişiler ve partiler gerek internette gerek medyada oy verme dönemi açıldığında “oy verin” diye videolar, yazılar paylaşmaya başlıyor. Hadi diyelim sandık başına gidildi, o zamanda belli bir kesim boş oy atmayı tercih ediyor. Tabii ki de oy vermek kadar vermemek ya da boş oy vermek de bir seçim, lakin oylar bizim güncel demokrasideki en önemli haklarımızdan gibi geliyor bana.

Brezilya’da yaklaşan bir cumhurbaşkanı seçimi var. Bu seçim evvelinde ülkede bir anket yapılmış. Oy vermeyi düşünenlerin %11’i boş oy atacağım diyor bu ankette. Burger King de her şeye esprili bir dille yaklaşmayı seven bir marka olsa da biliyorsunuz, net neutrality gibi konularda tarafını seçmekten de çekinmiyor. Burada da boş oy atacağım diyenleri bu sefer zihninde gözden geçirmeye başlamış marka ve ajansı David São Paulo ile birlikte yeni bir ürün geliştirmiş: Blank Whopper (Boş Whopper)

Dört Sene Kuru Ekmek Soğan Yenir mi?

Marka bu sefer sizin yolunuzdan gideceğine onların yolundan gitmeyi seçiyor. Boş oy verenleri boş bir Whopper’la karşılıyor. Kusura bakmayın, bu Whopper’da ekstra turşuyu geçtim turşu bile yok. Soğan ve mayonez var ne yazık ki. Dedik ya, oylar kadar boş. Tatsız ve tuzsuz ve etsiz.

Ajans ve marka bu deneysel projeyle boş oy pusulasının aslında kast ettiği gerçeği göstermek istemiş. Ve bunu kötü bir Whopper’la yaparak insanların daha iyi anlayacağına inanmış. Her birimizin ülkelerinde bilinçli bir şekilde oy kullanmasının önemli olduğunu ve kendi yolumuzu kendimizin çizmesi gerektiğini belirtiyorlar. Zaten Burger King, birçok şeyi Whopper üzerinden anlatabiliyor. Marka ikonik burgerini gerçekten çok kritik konumladı.

Marka ayrıca seçimlerde boş oy atacağı hakkında söylemlerde bulunan 30 kişiye de Blank Whopper hediye etmiş. Ayrıca Burger King hiçbir partiyi ya da kişiyi desteklemediğini de belirtiyor altını çizerek.

Künye:
Ajans: David São Paulo
Kampanya: Blank Whopper
Marka: Burger King Brazil
Sorumlu Yönetici: Sylvia Panico
Yaratıcı Başkan: Rafael Donato
Yaratıcı Yönetmen: Edgard Gianesi
Reklam Yazarları: Maicon Silveira, Mayara Ribeiro ve Lucas Vigliar
Sanat Yönetmenleri: Paulo Damasceno ve Thiago Ferreira
Hesap Sorumluları: Carolina Vieira, Rafael Giorgino, Juliana Chediac, Roberta Magalhães, Martina Adati
Ajans Yapımcısı: Fabiano Beraldo, Fernanda Peixoto, Brunno Cunha, Gustavo Viola
Planlama: Daniela Bombonato, Carolina Silva, Bruno Gomiero
Inovasyon ve Teknoloji Şefi: Toni Ferreira
Medya: Marcia Mendonça, Mateus Madureira, Felipe Braga, Renata Oliveira, Carina Marçal
Sosyal Medya: Lucas Patrício
Yapımcı: Delicatessen Filmes
Yönetmen: Décio Matos Jr.
Fotoğraf: Vitor Amati
Kurgu: Leon Mosditchian – The End
Ses: Jamute
Müşteri Onay: Ariel Grunkraut, Thais Nicolau, Natalie Bursztyn, Raffaella Martellini, Marcelo Pascoa

Görsel: YouTube