Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İYİ Parti ve Bir Kelime İYİ Reklam

İYİ Parti ve Bir Kelime İYİ Reklam

4 Haziran'da "İbrahim Tatlıses, VPN, saray, iktidarsızlık" gibi kelimeleri Google'ladıysanız sizi İYİ bir sürpriz bekliyordu.

Her seçim politiktir. Sonuçta her seçimimizde bir eleme de vardır. Ve 24 Haziran’daki seçim şu an Türkiye’de yaşayan ya da bu seçim için oy kullanacak birçok vatandaşın gündeminde. İYİ Parti ve Meral Akşener de bu seneki erken seçimin adaylarından. Gerek parti gerek Meral Akşener seçim pusulalarının belirlenmesi öncesi “seçimde mi değil mi” diye takip edildi.

Geçtiğimiz yıllarda ana muhalefet CHP’nin de Alkışlıyoruz kampanyasını sizlerle paylaşmıştık. Seçimlerde reklamlar önemlidir. Bir fikrin yayılması için günümüzde reklamlar büyük paydaya sahip. Hatta bunun üzerine 2012 yapımı çekilmiş No isminde bir film dahi var. Reklam kampanyaları hayatın her yerinde önemli kısacası. Şimdi de İYİ Parti internette güzel bir kampanyayla karşımızda.

Bilirsiniz, Netflix’in YouTube’da yaptığı bir kampanya vardı. Bilmeyenler için özetlemem gerekirse Netflix Friends’in yayın haklarını aldığında YouTube’da diziyle ilgili ya da ilgisiz birçok kelimeye diziden referans anlar eşleştirdi ve bunları kişilerin aramalarına göre reklam yaptı. Çok güzel bir kampanyaydı. İYİ Parti’nin Google reklamları da bu minvalde.

Google’a “boş oda, AK Parti, AKP, İbrahim Tatlıses” gibi kelimeler yazıp aratırsanız karşılacağınız Google reklamları İYİ Parti’nin olacak. Mesela İbrahim Tatlıses yazdınız diyelim, karşınıza çıkacak ilk arama sonucu size “Doğalgaz mı bağlatacaksınız” diye soracak.

Seçim Sonrası Her Vatandaşa İbrahim Tatlıses Kadar Doğalgaz

Gençlerin dilini yakalamayı hedefleyen reklamlar işe yaramış görünüyor. Arama yapanları bu başlıklarla İYİ Parti sitesine yönlendiren reklam çalışması özellikle gençlerden büyük ilgi gördü. 4 Haziran’da yayına giren kampanya Ekşi Sözlük’ten yayıldı. Ekşi’den Twitter’a yayılan reklamlarda ilk hedef “İbrahim Tatlıses” ile ilgili aramalardı. Arama motoruna İbrahim Tatlıses yazan kullanıcılar “Doğalgaz mı bağlatmak istiyorsunuz?” başlıklı reklamla karşılaştı. Daha sonrasında internet yasaklarından ötürü VPN kurulumu yapmak isteyenler “Boşuna para vermeyin” başlığıyla İYİ Parti’nin sitesine yönlendirildi. Çok sayıda anahtar kelimenin kullanıldığı reklamlarda öne çıkan başlıklar, “Bayram, Gençler, Boş Oda, Ak Parti, Rüya Tabiri, Rüyada Güneş, Saray” oldu.

Seçim 24 Haziran’da. Son 18 güne girdik. Oy kullanalım ki 24 Haziran çoğunluğun ve üretken kesimin de mutlu olacağı bir şekilde sonuçlansın.

Görsel: İYİ Parti