Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Netflix, YouTube Etiketlerine Göre Friends’den Sahneler Gösteriyor

Netflix, YouTube Etiketlerine Göre Friends’den Sahneler Gösteriyor

Friends'in tüm sezonlarını yeniden yayınlamaya hazırlanan Netflix için Ogilvy Paris, dizide yer alan sahneleri popüler YouTube etiketleriyle birleştirdi.

YouTube’un henüz var olmadığı bir zamanda, bundan tam 12 yıl önce yayınlanan Friends gibi dünya çapında büyük hayran kitlesi edinmiş bir durum komedisini bugünün YouTube kullanıcılarıyla nasıl ilişkilendirebilirsiniz?

İnternet üzerinden dizi ve film izleme hizmeti sunan, Friends’in 10 sezonluk (236 bölüm) yayın haklarını elinde bulunduran Netflix, Ogilvy Paris’le birlikte izleyicilerin dikkatini diziye çekmek için YouTube’un arama özelliğini kullandı ve ortaya “The Friendly Preroll Campaign” çıktı.

YouTube aramalarında kullanılan kedi, dans, makyaj, video oyunu, komedi gibi anahtar kelimeler, Friends’de yer alan eğlenceli sahnelerin kısa ön gösterimleriyle bir araya getirildi ve kullanıcıların karşısına çıkmaya başladı.

Netflix için birçok başarılı kampanyada imzası bulunan Ogilvy Paris, bu akıllıca kampanya için YouTube’da en çok izlenen binlerce videoyu etiketledi ve böylece bu kategoride hazırlanan ilk kampanyayı da hayata geçirmiş oldu.

Künye:

Reklamveren: Netflix
Başlık: “The Friendly Preroll Campaign”
Reklam Ajansı: Ogilvy Paris
Üst Yaratıcı Yönetmen: Baptiste Clinet
Yaratıcı Yönetmen: Nicolas Lautier
Yaratıcı Ekip: David Martinangelus (ACD), Erika Reyes & Mateo Fernandez (AD)
Hesap Süpervizörü: Nadia Lasfar
Stratejik Planlama: Alexandra
Yapım Şirketi: Fighting Fish
Medya Ajansı: Google

Görsel: YouTube