Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kedilere Kendi Tüylerinden El Yapımı Şapkalar

Kedilere Kendi Tüylerinden El Yapımı Şapkalar

Ryo Yamazki ve eşi Hiromo Yamazki kedilerinin dökülen tüylerinin fazlalığını fark edince onları değerlendirerek Nukege Hats adı verdikleri el yapımı şapkalar yapmaya başladı.

Ryo Yamazaki üç Scottish Fold kedisini fırçalarken çıkan tüylerin ne kadar fazla olduğunu görüyor. Ardından bir gün yerde biriken ve rüzgarla birlikte bir yumak haline gelen tüylerin şapkaya benzediğini fark ediyor. elle verdiği şekil sayesinde huni şekline getirdiği tüyleri kedilerden birinin kafasına takıyor ve kendisine sosyal medyada küresel takipçilere kavuşturacak bir akımı bu tesadüfle başlatıyor. “Nukege Hats” Ryo Yamazki ve eşi Hiromo Yamazki’nin ortaya çıkardığı ve Instagram üzerinden yürüttükleri, bolca tatlı kedinin kafalarında kendi tüylerinden şapkalarla poz verdiği bir akım.

Nukege, kürk veya saç için kullanılan Japonca bir kelime. Yamazaki eşi Hiromi ile birlikte çeşitli kalıplarda ve büyüklükte modellediği tüyleri kedilere sararak onlara eğlenceli el yapımı şapkalar yapıyor. Şapkaları kedilerine taktıktan sonra Instagram hesaplarından paylaşımlar gerçekleştiriyor. Çift, sihirbaz şapkası modeli, Princess Leia peruğu ve Trump modeli gibi yaratıcı şapka ve saç modelleri üretiyor. Eğlenceli amaçlı başlayan seriden çıkan fotoğraflarla önce bir kitap ardından da bir dizi küçük kırtasiye malzemesi hazırlandı.

Eski şapkaların tüyleri yeni tasarımlarda kullanılabiliyor

Çift, her şapka için yaklaşık bir kase boyutunda tüy kullanıyor. Hazırlanan şapkaların çoğu önceden şapka olan modellerin dağıtılıp tekrardan dönüştürülmesiyle saplanıyor. Bunların dışında bahar ve sonbahar dönemlerinde kedilerin tüylerini döktüğü süreç boyunca da vakitlerini onları taramakla geçiriyorlar. Böylelikle hem kedilerin yere fazla tüy dökmesini engelliyorlar hem de yeni modelleri için malzeme toplamış oluyorlar.

Yamazsaki’ye göre kediler kafalarına yerleştiren tüy yumaklarını hiç umursamıyor. Şapkaların tüy kadar hafif olması ve onlar gibi kokması bu durumun sebebi olabilir. Sonuçta daha az önce vücudunda olan tüyler sadece bir başka forma girerek tekrar vücuduna eklenmiş oluyor.

Kedi sahipleri kendi Nukege Hats modellerini yaratabilir

Yamazaki, kedilerinin tüylerinden onlara Nukege Hats yapmak isteyen evcil hayvan sahiplerine işin püf noktasını da açıklıyor. Kedilerin tüyleri fırçayla toplandığı zaman daha sert oluyor ve ona şekil vermek oldukça zor oluyor. Tüylü hayvanlar için özel olarak tasarlanmış tüy toplama ve tarama taraklarının kullanılması tüyleri birbirine çok karıştırmıyor. Dolayısıyla kediden çıkan tüylere şekil vermek ve yeni bir form oluşturmak daha kolay oluyor. Tüyleri elle hafifçe yuvarladıktan sonra şapka şeklinde biçimlendirmek ve kedinin kafasına uyacak bir oyuk açtıktan sonra basit bir Nukege Hats yaratmak mümkün.

View this post on Instagram

「数えるんじゃない、感じるんだ」 by ヌケゲヒツジ 明日からいよいよ「ねこ休み展 夏 2019 in Gallery AaMo」始まります! 会場めちゃくちゃ広くて見応えたっぷり!✨ rojimanブースでは抜け毛ジャビット君を始め、たくさんの抜け毛アニマルズがお待ちしております。是非遊びに来てね〜♪ #ヌケゲヒツジ #眠れぬ夜のお供に #ねこ休み展 #ねこ休み展夏2019 #galleryaamo . Neko break exhibition in Tokyo dome city starts tomorrow! . #抜け毛サロン #抜け毛貯金 #抜け毛帽子 #抜け毛アート #帽子屋NUKEGE #ねこかぶり #cat #scottishfold #catstagram #catsofinstagram #instacat #猫 #ねこ #猫部 #ねこ部 #ふわもこ部 #ペコねこ部 #みんねこ #NEKOくらぶ #もふもふ #スコティッシュフォールド #白いすこちゃん同盟 #しろねこ #白猫

A post shared by rojiman (@rojiman) on

 

Görsel: Ryo Yamazki Instagram, Hiromo Yamazki Instagram