Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kediler için Oyun Tüneli, İnsanlar İçin Kanepe

Kediler için Oyun Tüneli, İnsanlar İçin Kanepe

SUNRIU Design, farklı yerleştirme seçenekleriyle hem kedilerin hem de insanların yaşam alanlarına renk getirebilecek The Aisle Sofa’yı tasarladı.

Tayvanlı tasarım stüdyosu SUNRIU Design’ın kediler ve kedi ebeveynleri için yarattığı Quarter Sofa isimli modüler kanepe tasarımı hatırlayanlarınız olacaktır. Stüdyo, bununla kalmayıp yıllar içinde kedi-insan ortak yaşam alanları için birçok tasarım gerçekleştirdi. Genelde kanepe, kitaplık ve kedi evi üçgeninde ilginç çalışmalar üreten stüdyonun yeni işi The Aisle Sofa ise viralleşerek stüdyonun tanınmasını sağlayan en dikkat çekici işlerinden biri oldu.

The Aisle Cat Sofa, tıpkı Quarter Sofa tasarımında olduğu gibi birimler halinde birbirine eklenebilen modüler bir kanepe sistemi. Tasarımı, diğer tünelli koltuklardan farklı kılan şey ise dokusu. Tasarımcı sosyal medya payşaşımında, hep bu kumaş dokuyu denemek ve mobilyaya sevimli bir his vermek istediğini belirtmiş.

Sistem, parçaların isteğe ve ihtiyaca bağlı olarak farklı kombinasyonlarda birleştirip kullanılabileceği şekilde kurgulanmış. Parçalar; üçlü bir kanepe ya da tekli bir koltuk olacak şekilde yerleştirilebildiği gibi yaşam alanını bölecek şekilde çapraz olarak da yerleştirilebiliyor. Tabii bu yerleşimler, evdeki kediciklerin tünel maceralarını çeşitlendiriyor. Sistem, üçlü kanepe ile uzun bir tünel sunarken çapraz yerleşim daha labirentimsi bir oyun alanı sunuyor. Tabii bunun henüz hayata geçirilmemiş, konsept bir tasarım olduğunun da altını çizeyim.

SUNRIU Design’ın tasarımlarını Instangram’ı, Behance’i ve Facebook sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

Kedi ebevenynlerinin yorumlarını merak ediyorum. Sizce kedinizin seveceği türden bir mobilya mı bu? Ne dersiniz?

Görsel: SUNRIU Design