Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Vaseline Cilt Sağlığı Eşitsizliğine Sokak Sanatı ile Dikkat Çekiyor

Vaseline Cilt Sağlığı Eşitsizliğine Sokak Sanatı ile Dikkat Çekiyor

Cilt kanseri konusundaki önleyici tedbirlere erişimde dezavantajlı konumdaki beyaz tenli olmayan toplumlar, markanın yeni sosyal sorumluluk kampanyasının odağında yer alıyor.

Genel cilt sağlığı ve cilt kanserinden korunma söz konusu olduğunda beyaz tenli olmayan toplumlar, sistemik bir ırkçılıktan kaynaklanan fırsat eşitsizlikleri nedeniyle uzun yıllardır göz ardı ediliyor. Geçmişi 150 yıldan eskiye dayanan cilt bakımı markası Vaseline işte tam da bu bilinçle “Mended Murals” yani “Onarılmış Sokak Resimleri” fikriyle dikkatleri çekmeyi hedefliyor.

“İhmal edilmişliğe” karşı sanatla dayanışma

VML imzası taşıyan proje kapsamında ABD’nin ırkçılık ve sağlıkta fırsat eşitsizliği gibi konularda en dezavantajlı bölgelerinden NYC’deki Brooklyn; geçtiğimiz yıllarda ırkçı polis şiddetiyle gündeme gelen Baltimore ve Hartford gibi lokasyonlar seçilmiş. Aralarında Ernest Shaw Jr., Robert Vargas ve Corey Pane gibi alanında tanınmış isimlerin yanı sıra projede yer almak isteyen gönüllü lokal sanatçıların da dahil olduğu Mended Murals projesi dahilinde,mural sanatçıları kendilerine atanan lokasyondaki zarar görmüş / solmuş yanı kısacası “ihmal edilmiş” sokak resimlerini restore ederek hayata döndürüyorlar. Sosyal sorumluluk kampanyasının ana mesajı “beyaz tenli olmayan toplumların ihmal edilmiş cilt sağlığı”na dikkat çekmek fikri de böylece karşı tarafa son derece incelikli bir yoldan aktarılmış oluyor.

Daha İyi Bir Dünya İçin Cilt Bakımı

Sokak sanatı onarım fikrinin yanı sıra, Vaseline, duvar resimlerinin onarıldığı topluluklardaki yerel sağlık kliniklerine 250.000 Dolar tutarında bir bağış yapıyor. Marka ayrıca, tüketicileri kendi etkileyici yerel duvar resimlerini sunmaya ve orijinal sanatçıları tarafından onarılmaları için bir şans elde etmeye davet ediyor.

Projenin baş artistlerinden Shaw, “Her zaman, renkli insanların imgelerinde insanlıklarını bulabilecekleri bir sanat yaratmak istedim. Bu yüzden de bu projeye dahil olmak insanların zihinsel, ruhsal ve fiziksel refahlarında olumlu bir etkisi olacak bir girişimin parçası olmak büyük bir onur.” sözleriyle dezavantajlı gruplar için değişimin ne derece önemli olduğuna dikkat çekiyor. Öte yandan markanın üst düzey yöneticilerinden Katleen Dunlop ise, projenin 15 milyon beyaz tenli olmayan insanın 2025 yılına kadar daha adil cilt sağlığı hizmetlerine erişmesine dair uzun vadeli taahhüdünün bir devamı olduğunu niteliğinde belirtiyor.

Proje hakkında kapsamında onarılan sokak resimlerini oylamak ve Vaseline’in ten rengi ayrımcılığına karşı yürüttüğü diğer sosyal sorumluluk projelerine göz atmak isterseniz seemyskin.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Görsel: Vaseline Basın Odası