Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Siz Bu Görselde İlk Ne Görüyorsunuz?

Siz Bu Görselde İlk Ne Görüyorsunuz?

Twitter'da çöreğe benzettiği cilt bakım tekniğine dikkat çekmek isteyen Vaseline, kullanıcıların paylaşım görselini farklı yorumlamasıyla birlikte bir anda viral oldu.

‘Twitter Killer’ olarak nitelendirilen Threads’in kullanıcı sayısı 100 milyonu aşmış olabilir ancak özellikle markalar açısından Twitter’ın helvasını kavurmaya başlamak için henüz çok erken. Vaseline’in bu hafta Twitter üzerinden yaptığı ve milyonlarca görüntüleme alarak viral olan paylaşımı, platformun markalar için etkili bir mecra olmaya devam ettiğinin önemli bir göstergesi. Tweetinde bir tür cilt bakım tekniğine dikkat çekmek amacıyla kremalı ve sade Donut görsellerini paylaşan Vaseline, her ne kadar kullanıcılara ürünü yüzleri dışında başka bir yere sürmelerini tavsiye etmemiş olsa da, bir anda kendini Freudyen bir tartışmanın ortasında buldu.

Bir TikTok güzellik trendi olarak yaygınlaşan “Slugging“, akşam yatmadan önce gerçekleştirilen cilt bakımı rutininin son adımında yüzü vazeline bulayarak uyumak anlamına geliyor. Halihazırda #slugging etiketine sahip paylaşımların TikTok’ta 1.1 milyarı aşkın görüntülemesi bulunuyor. Vaseline’in slugging tekniğine vurgu yapan paylaşımında kullanılan görselleri anal bölgenin beyazlatılmasıyla ilişkilendiren pek çok kişi, müstehcen buldukları paylaşımı yorum yağmuruna tuttu. Çok sayıda yanıt ve yorum alan paylaşım, viral olarak 7,8 milyon görüntülemeye ulaştı.

Gelen tepkiler üzerine orijinal paylaşımı silmeyen Vaseline, gönderinin altına “Millet, cilt bakımından bahsediyorduk. Bunu tuhaflaştırdığınız için teşekkürler.” yanıtını ekledi. Esasında Vaseline bir süredir bu çörek benzetmesini kullanıyor. Markanın ücretli TikTok çalışmalarının bazılarında slugging tekniğinin cildi çörek gibi gösterdiğine dair benzetmeler yapan içerikler yer alıyor. Freud’a mâl edilen ancak onun söylemediği teyit edilen “Puro bazen sadece purodur” sözündeki gibi bazen bir çörek sadece bir çörektir. Ancak insanlar bunun başka bir şey olduğunu düşünürse, viral olma ihtimali yüksektir.

Görseller: Twitter