Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Artı Stüdyo 1. Yılını Portfolyo Kartlarıyla Kutluyor

Artı Stüdyo 1. Yılını Portfolyo Kartlarıyla Kutluyor

Artı Stüdyo’nun portfolyo kartları; 1. yıla dair bir arşiv, mini bir oyun ve birlikte yaratılan projeler için müşterilere yönelik bir teşekkür mesajı niteliğinde.

Ödüllü sanat yönetmeni ve grafik tasarımcı Aksel Ceylan, çalışmalarını New York’ta sürdürüyor. Kurucu ortağı olduğu çok-disiplinli grafik tasarım stüdyosu Artı Stüdyo çatısı altında başarılı işler çıkarmaya devam ediyor. ABD’li gayrimenkul şirketi SHVO’nun portföyünü yansıtan The World of SHVO isimli boyama kitabı da bunlardan biriydi. Tasarımcı bu defa Artı Stüdyo’nun 1. yılı için hazırladıkları Artı Serisi: Portfolyo Kartları projesiyle radarımıza takıldı. Proje ekibi, Aksel Ceylan’ın yanı sıra Artı Stüdyo’nun diğer kurucu Kaan Duygu, Bora Civelek ve Kevser Akça’dan oluşuyor.

Artı Stüdyo’nun ilk yıl arşivi niteliğindeki kartlar, izleyiciyi mini bir oyunun parçası kılıyor

Ekip, birlikte çalıştıkları markalarla ilgili anahtar kelimeler tanımlayıp bu kelimelere özel ikonlar tasarlamış. Kartlarda bu ikonlar yer alıyor. Kartların her biri, üzerlerindeki QR kodlarla ilgili projeye yönlendirme yapıyor. Örneğin; “Intellectual” kartı Esquire Türkiye’nin yeni görsel kimliğine, “Winner” kartı “Cumhuriyetin 100’ü Galatasaray” kampanyasına veya “Sustainable” kartı SuCo’nun reklam filmine yönlendiriyor.

Bu çağrışımsal interaktif tasarım, izleyiciyi hangi kart ile hangi projenin eşleşeceğini tahmin ettiği mini bir oyunun parçası haline getiriyor. Aynı zamanda onları projeleri incelemeye de davet etmiş oluyor. Artı Stüdyo’nun ilk yıl arşivi niteliğinde olan ve yalnızca 100 adet üretilen kutular, birlikte yaratılan projeler için müşterilere bir tür teşekkür mesajı niteliği de taşıyor. Artı Stüdyo ile bu süre boyunca iş birliği yapmış markalara hediye olarak gönderilen kart kutuları, bir koleksiyon ürünü niteliğinde üretilmiş. Dolayısıyla tekrar basımı veya satışı olmayacak.

“Artı Serisi: Portfolyo Kartları“, her yıl Artı Stüdyo’nun kuruluş tarihi olan 12 Temmuz’da sınırlı sayıda üretilmesi planlanan koleksiyon ürünleri serisinin ilki. Ekip bu seriyi, uzun yıllar boyunca tasarlayarak bir gelenek haline getirmek istiyor. Uzun vadeli olarak Artı Stüdyo bir alt kültürü haline getirmeyi hedefliyorlar.

Görsel: Artı Stüdyo