Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tim Burton’ın Labirenti

Tim Burton’ın Labirenti

Tim Burton evreni, Paris’te düzenlenen “Tim Burton's Labyrinth” isimli sürükleyici deneyim sergisinde izleyiciyle buluşuyor.

Paris’in La Villette Parkı, şu sıralar “Tim Burton’s Labyrinth” (Tim Burton’ın Labirenti) isimli çoklu duyusal bir sergiye ev sahipliği yapıyor. 20 Ağustos’a kadar ziyarete açık olacak sergi, izleyiciyi ABD’li yönetmen Tim Burton’ın yarattığı tuhaf ve fantastik evrenlerde bir saatlik bir maceraya çıkarıyor.

Tavşan deliğine girip karmaşık labirentleri keşfetmek

Sergi, ismine uygun şekilde labirent gibi kurgulanmış. Edward Scissorhands’ın akıl almaz derecede güzel manzaralarından Beter Böcek’in (Beetlejuice) tuhaf karakterlerine, Noel Gecesi Kabusu’nun (The Nightmare Before Christmas) ürkütücü cazibesine ve Ceset Gelin’in (Corpse Bride) karanlık ve büyülü ormanına uzanan serginin her köşesi, Burton’ın yaratıcılığının ve filmografisinin yansıtıldığı alanlardan oluşuyor.

2009’da MoMA’da izleyiciyle buluşan “Tim Burton” başlıklı bir başka sergi New York’ta geniş yankı uyandırmıştı. Bu ilk sergi ziyaretçilerin Burton’ın ikonik kreasyonlarını içeriyor ve çalışmalarının kapsamlı bir retrospektifini sunuyordu. Şu anki sergi ise Paris’te benzer bir etki yaratıyor.

Ziyaretçilerin, labirentte dolaşırken Burton’ın sinema kreasyonları arasında benzersiz bir deneyim yaşaması ve anlatının aktif katılımcıları haline gelmeleri hedeflenmiş. Neon manzaralar, gizemli sesler ve dokunsal unsurlar iç içe geçerek gerçeklik ve fantezinin birleştiği çoklu duyusal bir yolculuk oluşturmuş. İzleyiciye düşen, Harikalar Diyarında gezinen bir Alice gibi bu evreni keşfetmek.

 

Görsel: Tim Burton’s Labyrinth