Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google’ın Hızlı ve Öfkeli Chrome Kampanyası

Google’ın Hızlı ve Öfkeli Chrome Kampanyası

Google Chrome, ne denli hızlı bir tarayıcı olduğunu yeni kampanyasında hız ile özdeşleşen Formula 1 ve rap müziğin yıldızlarını kapıştırarak anlatıyor.

Google Chrome’un yeni kampanyasında hız ile özdeşleşen Formula 1 ve rap müziğin yıldızları birbirlerine meydan okuyor. Saniyede 12,8 hece ile rap müziğin en hızlı isimlerinden biri olan Busta Rhymes’ın bir diğer ABD’li rapçi Lil Yachty ile birlikte tüm zamanların en hızlı performans kayıtlarından birine imza attığı Google Chrome kampanyasında, ikili Formula 1 takımlarından McLaren’ın pilotu Belçikalı Lando Norris‘in pistteki performansına yetişmeye çalışıyor.

@harrymackofficial #duet @lilyachty Yachty, I got you. #ad #ChromeSpeedChallenge #freestyle ♬ Chrome Speed Challenge by Lil Yachty ft Harry Mack – Harry Mack

Rhymes ve Yachty, Rhymes’in 2001 yılında çıkardığı ilk hit olan Break Ya Neck adlı parçayı Norris’in şimdiye kadarki en hızlı turu olan 1:14.693 MPH ile eşleşecek şekilde seslendirdi. Pistteki yarış otomobilinin notalara karşılık gelen temposunu bulmak için Norris’in turunun MPH’si dakikadaki vuruşlara (BPM) dönüştürüldü. Böylelikle Norris’in saatte 220 mili bulabilen hızını senkronize bir şarkı performansına çevirebilmek için dakikada 220 vuruş yapılması gerektiği tespit edildi. Yapılan provaların ardından yazımızın sonundaki videodan izleyebileceğiniz son derece baş döndürücü hızda bir performans ortaya çıktı.

Kampanya, 2 dakika 10 saniyelik bir spotla Chrome Speed Challenge olarak duyuruldu. Film müziği Chris Franks’a ait kampanya spotunun yönetmenliğini Arts & Sciences direktörü Ehsan B üstlendi. ATTN çatısı altındaki Creative Shop tarafından hazırlanan kampanya, hız denildiğinde akla gelen ilk isimleri kullanarak Google Chrome’u ‘hız’ ile özdeşleştirmeyi ve tarayıcının ne denli hızlı olduğuna dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Google hız iddiasını McLaren ile pistlere taşıdı

GroupM’nin en yeni ve en büyük ajansı olan EssenceMediacom da kampanyayı destekliyor. Bunun yanı sıra kampanyanın odağındaki meydan okumayı bu işin er meydanı TikTok’a taşıyan yaratıcı ekip, Busta Rhymes ve Lil Yachty’den bir müzik videosunun eşlik ettiği spotta  kullanıcıları kendi videolarını oluşturup paylaşarak Google Chrome Speed Challenge’a katılmaya davet ediyor. Kampanyanın başrollerinden biri olarak bir McLaren pilotunun seçilmesi ise tesadüf değil elbette.

Geçtiğimiz yıl büyük bir sponsorluk anlaşması imzalayarak McLaren Formula 1 takımının resmi ortağı olan Google, bu iş birliği kapsamında 445 milyondan fazla izleyiciden oluşan büyük bir kitleye karşı görünürlük kazanırken, McLaren da yarışlarda Google teknolojisinden faydalanıyor. McLaren’in pit ekibi, sürücülerin kalp ve solunum hızlarının yanı sıra genel sağlıklarını ve solunum hızlarını izlemek için yalnızca Chrome tarayıcıyı ve Fitbit cihazlarını kullanıyor.

Görseller: TikTok, Youtube