Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnternet Tarayıcınız Çok mu Yavaş?

İnternet Tarayıcınız Çok mu Yavaş?

Daha hızlı bir internet tarayıcısı deneyimi için tasarlanan Mighty, ne gibi özellikler sunacağını tanıtım videosunda eğlenceli bir şekilde gösteriyor.

Kullanıcıların internet tarayıcılarıyla ilgili karşılaştıkları en büyük sorun hız ve kullanım kolaylığı oluyor. İş yapış şekline bağlı olarak kullanıcılar onlarca sekmeyi aynı anda açık tutmak durumunda kalabiliyor. Bir tarafta belgeler, diğer tarafta çalışanların ekip içi iletişim kurmasına imkan tanıyan Slack gibi uygulamalar, e-postalar, video görüşmeler ve daha pek çok iş için tarayıcılar gün boyu açık kalıyor. Giderek daha fazla kullandığımız tarayıcılar bilgisayarların RAM’ini, CPU’sunu, GPU’sunu ve pilini oldukça fazla kullanıyor.

Daha hızlı bir internet tarayıcısı deneyimi

Mighty adlı girişimin ise bu konuda farklı bir fikri bulunuyor. Bulut tabalı bir sistem üzerinden ücretli bir internet tarayıcısı sunmak. Bu sayede kullanıcı internet tarayıcısında ağır işler yaparken bilgisayarının eski olup olmamasını sorun etmeden hızlı bir şekilde kullanabiliyor. Kullanıcı Chrome üzerinden işlem yaparken daha az takılıyor ve bilgisayarını daha az zorlamış oluyor.

Girişim, kullanıcıların sadece bilgisayarlarının donanımı ile sınırlı kalmamasına bununla birlikte kullandıkları cihazların pilini tarayıcılarındaki sekme adedini düşünmeden kullanmasına imkan tanıyor. Chrome tarayıcısını, kullanıcının bilgisayarı yerine yüksek bir internet bağlantısı bulunan farklı bir yerdeki bilgisayar üzerinden kullanarak kullancıya aktarıyor. Yani Chrome’un kaynak ihtiyacı olan tüm kısımlarını buluta aktarıyor.

mighty

İnternet tarayıcılarındaki sorunlara nokta atışı vurgu yapan reklam

Sekmelerde yoğun uygulamalar çalışırken işlem yükünü azaltan Mighty’nin tanıtımı için hazırlanan reklam da programın yapabildikleri kadar dikkat çekici. Girişimin kurucusu Suhail Doshi tarafından Twitter’dan paylaşılan videoda Mighty’nin neler yapabileceğine değiniyor. Anlatımı yaparken tarayıcılarda sürekli karşılaşılan sorunlara parmak basılıyor. Sekmeler açıldıkça yavaşlayan bilgisayar, yüksek hızda çalışan fan, çerez politikaları, sürekli karşılaşılan sinir bozucu reklamlar gibi kullanıcıyı yoran ve yavaşlatan her sorunun üzerinden geldiklerine vurgu yapılıyor.

Mighty, Chrome’un kendisi yerine geçmiyor. Değiştirilmiş bir Chromium tarayıcısı aslında. Bu nedenle Google’ın sadece kendi tarayıcısında sunmaya karar verdiği bazı uyumlulukları gerçekleştiremeyebilir. Ancak yapabildikleri yapamadıklarının üzerini örtecek gibi duruyor. Suhail Doshi “Telefon uygulaması kadar hızlı bir internet tarayıcısını düşünün. İşte biz Mighty ile bunu başarmayı hedefliyoruz.” diyerek hız konusundaki hedeflerinin altını çiziyor.

İnternet tarayıcısını adeta yeniden icat eden bu girişimin tanıtım videosu kısa sürece kullanıcılar tarafından da oldukça beğeni içerikli yorumlar aldı. Suhail Doshi, yaklaşık 12 saat içerisinde Twitter’daki tanıtım videosunun bulunduğu gönderisinin 1 milyondan fazla görüntülenme aldığı bilgisini paylaştı. Tweet’i alıntılayarak yapılan paylaşımlarda da kullanıcıların hem reklamı hem de ürünü beğendikleri görülüyor.

Görsel: YouTube