Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tuval Yerine Ellere Çizilen Geçici Resimler

Tuval Yerine Ellere Çizilen Geçici Resimler

Golsa Golchini, ellerine minyatür deniz ve kar manzaraları içinde hareket eden figürler çiziyor.

Tuval yerine pek çok farklı malzeme kullanılabilir. Bu malzemelerden biri de insan bedeni. Örneğin Mariela Luis, ikonik mimari yapıları kendi bedeni üzerine çizerek dikkatleri çekmişti. Yine Animade’in insan vücudundaki izlerle yarattığı Hey Pressto! adlı deneysel animasyon da oldukça ilham vericiydi. Golsa Golchini de şu sıralar kendi ellerini boyayarak birer akrilik tabloya dönüştürüyor.

Minyatür manzaralar

İtalya’da yaşayan İran asıllı sanatçı, ellerinin yanı sıra tabak, karton, duvar ve tuval olmak üzere pek çok farklı yüzeyin üzerine çalışabiliyor. Her birinde ortak nokta minyatür boyutta kompozisyonlar hazırlaması ve gerçekçi bir yaklaşım izlemesi. Bir başka önemli nokta da kalın boya katmanları yaratarak çalışıyor olması. Çoğu zaman deniz ya da kar manzaralarının içinde hareket halindeki figürleri tasvir ediyor. Bu figürler ya yüzüyor ya kayak yapıyor ya tırmanış yapıyor. Kimi zaman da denizin kıyısında öylece durarak dinleniyorlar. Bu ortak noktaları, geçtiğimiz yıl yer verdiğimiz eski çalışmalarında da görebilirsiniz.

Golchini bazı çalışmalarında yüzeyin bir kenarına – genellikle de boya katmanının en kalın olduğu noktaya – boya fırçasını bırakarak bunu kendi imzası haline getirmiş. Ellerinin üzerine yaptığı resimler ise yine çok emek isteyen detaylı işler ve buna rağmen geçici olmasını göze alarak bu seriyi sürdürüyor. Öte yandan bu çalışmaları fotoğraflayıp ölümsüzleştiriyor ve baskı versiyonlarını internet mağazasında satıyor.

Golsa Golchini’nin çalışmalarını Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Golsa Golchini