Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Karpuz Çantası

Karpuz Çantası

Japon tasarımcı Tsuchiya Kaban’ın estetik hatlara ve ince detaylara sahip deri çantası karpuz taşımayı daha kolay hale getiriyor.

Bugüne kadar çantaların içine giren pek çok şey gördük. Lavolta’nın tasarladığı iMac çantası iMac Carrying Bag masaüstü bilgisayarların güvenli bir şekilde taşınmasını sağlıyordu. Yolculuklara kedileri de ortak eden U-Pet imzalı kedi çantaları ev kedilerinin astronot başlıklarına benzeyen pencereleriyle taşınmasını sağlıyordu. Japon tasarımcı Tsuchiya Kaban ise pek de akla gelmeyecek bir yiyecek için zarif bir çanta tasarladı.

Tsuchiya Kaban’dan estetik dokunuşlar

1965’ten bu yana deri çanta ve aksesuarlar üreten Tsuchiya Kaban her ürününde bireysellik duygusunu arttıran eşsiz parçalar yaratıyor. Yaratıcılığın sınırlarını zorladığı son parçasıyla karpuzları elde taşımaktan kurtarıyor.

Söz konusu karpuz olduğunda onu alınan yerden taşımak en fazla zahmet gerektiren işlerin başında geliyor. Poşete konulunca yırtılma ihtimali bulunurken elde taşımak ekstra külfetli olabiliyor. Tsuchiya Kaban bu özel girişimiyle, yazların serinleten yiyeceği yuvarlak ve ağır karpuzlar için özel olarak tasarlanmış çanta hazırlıyor. Tsuchiya Kaban’ın tasarımını Yusuke Kadoi dikiyor.

İşin eğlencesi bir tarafa işlevselliğiyle de ön plana çıkan karpuz çantası The Fun of Carrying adlı bir projenin parçası olarak tasarlanıyor. Her ne kadar zorlu gibi gözükmese de çantanın tasarım sürecini gösteren video yapım aşamasındaki emeği ve ince detayları gözler önüne seriyor. Özel tasarlanmış kesimlerinin yanı sıra çantanın üst kısmında bulunan çıtçıtlar karpuzun çantadan düşmesini engelliyor.

Bu güzel tasarımla yuvarlak şekle sahip her türlü meyveyi sebzeyi taşımak daha kolay hale geliyor. Sadece yiyecekler değil başka eşyaları taşımak da mümkün. Bu tasarımı görünce benim aklıma ilk olarak bovling topu geldi. Siz de aklınıza gelenleri paylaşabilirsiniz.

Görsel: Instagram, tsuchiya kaban , YouTube