Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA’nın Sesli ve Kokulu İlanı Uykuya Dalmayı Kolaylaştırıyor

IKEA’nın Sesli ve Kokulu İlanı Uykuya Dalmayı Kolaylaştırıyor

IKEA'nın yataklarını tanıtmayı amaçladığı basılı ilanı #IKEASÖMNIG, beyaz gürültü ve lavanta kokusu yayarak sakinleştirici etki yapıyor.

Basılı ilanlardaki yaratıcılık dozu teknolojideki yeniliklerle birlikte yükseliyor. Isıya duyarlı mürekkebi sayesinde ayak testi işlevi gören Asics ilanı, ışığa duyarlı mürekkebi ile yalnızca gün ışığında okunabilen L.L. Bean ilanı bunun en güzel örneklerindendi. Birden fazla duyuya seslenerek basın ilanının yalnızca görme duyusuyla sınırlı kalmak zorunda olmadığını gösteren ilginç çalışmalara da sıkça rastlamaya başladık. Kia’nın test sürüşünü kağıt üzerinde yaşatan kokulu ve dokulu kitapçığı Text Drive, Dominik Cumhriyeti’nin kumsallarından alınan kum ve su örnekleriyle hazırlanan Beach Colors RD adlı katalog unutulmaz işler arasındaki yerini aldı. IKEA da #IKEASÖMNIG adlı basılı ilanıyla etkileyici bir çalışmaya imza attı.

Dünyanın en uykulu ilanı

IKEA, basılı ilanlar konusunda çıtayı oldukça yükseltmiş bir marka. Gebelik testi işlevi gören Pee Ad adlı basılı ilanına bu yılın başlarında yer vermiştik. IKEA bu ilanla hamile olduğunu öğrenen annelere Sundvik marka bebek beşiklerinden hediye etmişti. Şimdi de Memac Ogilvy imzalı #IKEASÖMNIG ilanıyla uyku sorunlarına derman olmayı amaçlıyor. Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Good dergisinde yayınlanan ilan, öyle okuyup de dergiyle birlikte kenara koyacağınız türden bir iş değil. Dergiden ayırarak bir resim çerçevesi misali başucunuza koyuyorsunuz ve sizi sakinleştirmek üzere bir süre orada kalıyor. Tahmin edeceğiniz gibi IKEA, yaşatacağı bu deneyimle yataklarının rahatlığını dolaylı yoldan akıllara kazımayı hedefliyor.

Beyaz gürültünün ve lavanta kokusunun sakinleştirici etkisi

#IKEASÖMNIG, hem sesli hem de kokulu bir ilan olarak birden fazla duyuya hitap ediyor ve sizi sakinleştiriyor. İlan, beyaz gürültü (white noise) olan bilinen bir ses yayıyor. Bütün frekanslarda eşit dağılıma sahip bir gürültü olarak tanımlanan beyaz gürültünün insanı sakinleştirdiği bilimsel olarak da kanıtlanmış. Rüzgar, dalga, şelale, okyanus sesleri gibi uğultulu seslerin yanı sıra anne karnında duyulan ses de beyaz gürültü için örnek gösterilebilir. Aynı zamanda ilandan yayılan lavanta kokusu da rahatlamaya ve stresten arınmaya yardımcı oluyor.

IKEA’nın Sesli ve Kokulu İlanı Uykuya Dalmayı Kolaylaştırıyor IKEA’nın Sesli ve Kokulu İlanı Uykuya Dalmayı Kolaylaştırıyor

Künye:

Reklamveren: IKEA
Ajans: Memac Ogilvy
Sanat Yönetmeni: Gary Rolf
Metin Yazarı: Rohit Venkatesh
Müşteri Temsilcileri: Tarek Shawki, Ami Popat & Mahmoud Hassan
Prodüksiyon: Tarek Bawab, Pierre Alkhoury, Ryan Gonsalves, Muhammad Umair, Inshad Usman,Aliza Siddiqi, Craig Fawcett, Mark Cruzem & Aurangzaib Zafar

Görsel: YouTube