Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kia Stinger için Test Sürüşü Deneyimini Yaşatan Kitapçık

Kia Stinger için Test Sürüşü Deneyimini Yaşatan Kitapçık

Kia Stinger GT'nin tanıtımı için 100 gazeteciye gönderilen kitapçık etkileşim kurarak okuyucuyu duyusal bir yolculuğa çıkarıyor.

Kia, Stinger GT modelinin lansmanı için reklam ajansı Innocean Worldwide ile birlikte farklı bir çalışmaya imza attı. Ülkenin en önemli gazetecileri ve otomotiv konusundaki fikir liderlerinden seçilen 100 kişiye gönderilen etkileşimli bir kitapla, test sürüşü deneyimini basılı olarak yaşattı.

Metal bir kutuda gönderilen tanıtım kitapçığı, tasarımıyla zaten şık ve dikkat çekici bir görünüm sunuyor. Ancak bunun ötesinde esas amacı etkileşim sağlaması. Otomobil 8 otomatik vitesini temsil eden 8 başlığa ayrılan kitapçık, pek çok eğlenceli ayrıntıyla dolu.

Duyulara Hitap Eden Ayrıntılar

Kitapçıkta dokunma, koku ve görme duyularına hitap eden ayrıntılar var. Örneğin, otomobilin fotoğrafını görmek için özel bir çıkartmanın kaldırılması gerekiyor. Veya parmak uçlarıyla çizilen bir çember, altındaki mikrofiber kumaş üzerindeki lastik izlerini gösteriyor. Kazıyıp kokladığınız bölümde otomobil lastiklerinin kokusunu içinize çekebiliyorsunuz. Bunun gibi pek çok detay ve tipografik öğe ile broşür, sadece otomobili tanıtmakla kalmıyor, okuyucuyu Kia Stinger ile bir yolculuğa çıkarıyor.

“Test drive” kelimesine gönderme yapan bir kelime oyunuyla “Text drive” adını taşıyan çalışma; bir otomobil sürmenin duyusal deneyimini kağıt üzerinden aktarmayı amaçlıyor. Bunu da sıradan bir otomobil broşürü yerine oyunlu bir doğrudan pazarlama aracıyla yapmayı başarıyor.

stinger_kia_innocean worldwide_text drive_doğrudan pazarlama_abd_bigumigu_8 stinger_kia_innocean worldwide_text drive_doğrudan pazarlama_abd_bigumigu_ stinger_kia_innocean worldwide_text drive_doğrudan pazarlama_abd_bigumigu_ stinger_kia_innocean worldwide_text drive_doğrudan pazarlama_abd_bigumigu_

stinger_kia_innocean worldwide_text drive_doğrudan pazarlama_abd_bigumigu_ stinger_kia_innocean worldwide_text drive_doğrudan pazarlama_abd_bigumigu_

Künye:

Reklamveren: Kia Motors America
Reklam Ajansı: Innocean Worldwide Americas
Baski: Coast Graphic Services
Rötuş: Graphic Industries
Film: Anton Watts Photography
Motion Asistanı: Industrial Digital
Rötuş: Midas Retouching
Post Prodüksiyon: MoxBox Animation
Müzik Tasarım: Yessian
Halkla İlişkiler: Zeno Group
Stüdyo: Car Prep Inc

Görsel: AdWeek