Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Basın İlanı Dikkatli Bakan Gözlere Bir Şey Gösteriyor

Bu Basın İlanı Dikkatli Bakan Gözlere Bir Şey Gösteriyor

OMD Kolombiya'nın HiperCentro Corona için hazırladığı basın ilanı, optik yanılsama yöntemiyle ilan metinlerinden bir görsel çiziyor.

Pek çoğumuz haberleri basılı gazete yerine dijital yayınlardan takip ediyoruz. Ancak gazeteler hala hayatımızdan çıkmış sayılmaz. Kemikleşmiş bir hedef kitleleri var. Ayrıca yerel gazeteler de bulundukları bölgelerin halkıyla güçlü bağlarını koruyor. Dolayısıyla basın ilanı olarak hala oldukça yaratıcı işlere rastlamak mümkün. Paulo Coelho’nun Simyacı’sının Brezilya’da Metro gazetesinde ilan olarak basılması, New York Times’ta yer alan ve yalnızca gün ışığında okunabilen Be an outsider manifestosu ve Asics’in termokromik mürekkeple basılan ayak testi son dönemde ele aldığımız yaratıcı işler arasındaydı. Kolombiyalı mobilya ve yapı marketi HiperCentro Corona için hazırlanan basın ilanı da metinlerle yarattığı optik yanılmasa sayesinde dikkat çekiyor.

İlan metinleriyle yaratılan mutfak

OMD’nin yaratıcı yönetmeni Karen Castaneda ve inovasyon yöneticisi Felipe Salazar tarafından yaratılan siyah beyaz basın ilanı, seri ilanların arasına yerleştirilmiş. Perspektif kurallarına uygun olarak farklı açılarla konumlandırılmış metinler, dikkatli bakıldığında bir mutfak görüntüsünü ele veriyor. Adeta M. C. Escher’i selamlayan yaratıcı bir çalışma olmuş.

Bu Basın İlanı Dikkatli Bakan Gözlere Bir Şey Gösteriyor

Bu Basın İlanı Dikkatli Bakan Gözlere Bir Şey GösteriyorBu Basın İlanı Dikkatli Bakan Gözlere Bir Şey Gösteriyor

Görsel: Behance