Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hayatta Kalma İçgüdüsünün Bir Dakikalık Kısa Filmi

Hayatta Kalma İçgüdüsünün Bir Dakikalık Kısa Filmi

Gaspar Palacio'nun çektiği Je Suis La Fin Du Monde, 2. Dünya Savaşı'ndaki gibi sirenlerin çaldığı sırada bir ailenin hikayesini işliyor.

Biraz sonra izleyeceğiniz kısa filmin vaadi çok açık, “bir dakikalık kısa film.” Öyle ki hikaye anlatımının üç aşamasını da işliyor. Giriş, gelişme ve sonuç aşamalarına harfiyen uyuyor. Ve sizi bir yerden alıp başka bir yere götürüyor. Sinemayı pratikle öğrenmeye çalışan ve sürekli olarak kısa filmler çeken Gaspar Palacio’nun yönettiği filmin yapım ekibinde Robert J. Lee senarist ve Oriane Palacio da seslerden sorumlu. Je Suis La Fin Du Monde (Ben Dünyanın Sonuyum) başlıklı kısa film, 2. Dünya Savaşı’ndaki gibi siren sesleriyle açılıyor. Haliyle tüm aile sığınağa gidiyor. Ancak tam o anda yaşanan bir olay aile içindeki tüm dinamikleri kökten değiştiriyor.

1 dakikada giriş, gelişme, sonuç

Filmin akışı hakkında daha fazla bilgi vermek istemiyorum. Çünkü bu kısa film muhtemelen kırmızı ışıkta karşıya geçmek için beklediğiniz süreden daha kısa. Çay koymaya niyetlendiğini anda ağırkanlılıkla yerinizden kalktığınızda bile muhtemelen bir dakikadan daha uzun zaman geçiyor. Ancak Je Suis La Fin Du Monde, bir dakikada hem etkili bir hikaye anlatıyor hem de yüzünüze bir tebessüm koymayı başarıyor.

21 yaşındaki yönetmen Gaspar Palacio, bu kısa filmiyle Nikon Film Festival’e katılmış. Daha iyi bir hikaye anlatıcı olmak için çalışan Palacio’nun genç yaşta, böyle çarpıcı bir işte Vimeo Staff Pick’e seçilmiş olması da dikkat çekici. Çünkü bu rozeti almak kişinin kariyerinde itici güç anlamına geliyor. Eğer filmi Nikon Film Festival’da desteklemek isterseniz buradan oy verebilirsiniz.

Görsel: Vimeo