Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Obezite Çocuklar İçin Ömür Boyu Süren Bir Mahkumiyettir

Obezite Çocuklar İçin Ömür Boyu Süren Bir Mahkumiyettir

Diatribe.org’un hazırladığı basılı reklam, obezitenin çocuklar için ömür boyu süren bir mahkumiyet olduğunu çarpıcı bir şekilde gösteriyor.

Amerika’da her 5 çocuktan 1’i yani çocukların %17’si obez. Bazı çocuklar, bu rahatsızlıktan daha çok etkileniyor. Obeziteden kurtulmak için basit bir yol yok. Ulusal Çocukluk Çağı Obezitesi Farkındalık Ayı (National Childhood Obesity Awareness Month) ilan edilen Eylül’de obezitenin sebep olduğu ciddi sağlık sorunlarının nasıl önleneceği hakkında ülke çapında bilgiler veriliyor ve konuya dikkat çekmek için çeşitli kampanyalar düzenleniyor.

Çocukluk dönemindeki obezite, günümüz toplumlarında yaygın bir problem. Küçük yaşlarda obeziteyle tanışan çocuklar yetişkinliklerinde de maalesef kolay kolay zayıflayamıyorlar. Yani obezite, çocuklar için ömür boyu süren fiziksel ve ruhsal bir mahkumiyet halini de beraberinde getiriyor. Diyabet hastalarının bir araya geldiği platform Diatribe.org’un Area 23’yle hazırladığı basılı reklam kampanyası da bu konuya dikkat çekiyor. Reklam afişlerinde, demir parmaklıklardan yapılan şişman bedenlere hapsolmuş mutsuz çocuklar görüyoruz.

Genellikle televizyon karşısında çok fazla vakit geçiren, uyku saatleri düzensiz olduğu için uykusunu alamayan, yaşadığı çevrede park ve bahçe gibi fiziksel aktiviteler gerçekleştirebileceği yerler olmayan, özetle; uzun süre hareketsiz kalan çocuklarda obeziteye daha sık rastlanıyor.

Obezite yalnızca fiziksel yapıyı ve görünümü etkilemiyor, aynı zamanda diyabet ve bazı kanser türlerine davetiye çıkarıyor. Çocuklarda görülen obeziteyi önleme konusunda ailelere önemli görevler düşüyor. Çocuklarının yeteri kadar uyuduğundan, gerekli besinleri tüketip yeterli kalorileri aldığından emin olmaları ve çocuklarının düzenli fiziksel aktiviteler yapmasını sağlamaları, televizyon izleme ve internet kullanımı saatlerinde ayarlamalar yapmaları gerekiyor.

Künye:

Müşteri: Diatribe
Ajans: Area23, New York
Yaratıcı Yönetmenler: Tim Hawkey, Bernardo Romero, Jesse Kates
Yardımcı Yaratıcı Yönetmen: Jay Sylvester
Sanat Yönetmeni: Bernardo Romero
Metin Yazarı: Jesse Kates
İllüstratör: Lightfarm Studio
Fotoğrafçı: Lightfarm Studio

Görsel: Area 23