Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Cihazla Çocukların Sağlık Durumu ve Konumu Uzaktan İzlenebiliyor

Bu Cihazla Çocukların Sağlık Durumu ve Konumu Uzaktan İzlenebiliyor

Littlebird, ebeveynlerin bebek telsizi kullandığı yaş ile çocuklarına akıllı telefon ya da saat verdiği yaş arasındaki boşluğu dolduruyor.

Bir çocuğun ne zaman ebeveynlerinin ilgisine ihtiyacı olduğunu tam olarak bilmek imkansız. Bazen birkaç saniye bile gözünüzü ayırdığınızda tehlikeyle yüz yüze geliyorlar. Özellikle de bebeklikten çıkıp yürümeye başladıkları ilk çocukluk dönemi bu açıdan en riskli dönem. Hareketlenmeye başladıkları bu dönemde çocukları telsizle takip etmek mümkün olmuyor. Eğer kreşe gidiyorsa veya bakıcı varsa ebeveynlerin tüm gün çocuklarını merak etmeleri de kaçınılmaz oluyor. Bu dönem, çocuğun akıllı telefon kullanması için de çok erken. Littlebird burada devreye giriyor.

Littlebird

LittleBird, iki çocuk annesi Monica Plath’in fikri olarak doğdu

Küçük çocuklar için giyilebilir bir takip cihazı olarak tasarlanan Littlebird, ebeveynlerin çocuklarının nerede olduklarını, sağlıklarını/aktivitelerini ve uyku düzenlerini uzaktan takip etmelerine yardımcı oluyor. Fikir, Seattle’da yaşayan iki çocuk annesi Monica Plath’e ait. Plath kendi deneyimlerinden yola çıkarak, çocuklarını bakıcıyla birlikteyken uzaktan takip etmesine imkan veren bir cihaz yaratmayı hedeflemiş. LittleBird‘ü bir konseptten tam gelişmiş bir ürüne dönüştürmek için de NewDealDesign ile iş birliği yapmış.

Littlebird (minik kuş) ismi, giyilebilir cihazın ebeveyni çocuklarının nerede olduğu ve sağlığı hakkında bilgilendirme yeteneğine işaret ediyor. Bunun için de yaygın olarak kullanılan ‘Küçük bir kuş bana söyledi’ ifadesinden ilham almış. Çocuğun bileğine oturacak şekilde tasarlanan cihaz, tahmin edeceğiniz üzere ebeveynin telefonundaki bir uygulama ile birlikte çalışıyor. 1-5 yaş arası çocuklarda kullanım için uygun. 7 gün 24 saat GPS ve hücresel bağlantı ile ebeveynlerin çocuklarının konumlarını takip etmesine olanak tanıyor. Ayrıca yerleşik sensörler, çocuğun kalp atış hızının, vücut ısısının, aktivitesinin ve buna bağlı olarak ruh halininin izlenmesine imkan tanıyor. Tüm bunların yanı sıra uygulama üzerinden bakıcının da çocuğun durumu hakkında güncellemeler girmesini sağlıyor.

Fiyatı 299 dolar olan Littlebird bir yıllık ücretsiz hücresel bağlantı sunuyor. Bunun ardından da bağlantı için ayda 15 dolarlık bir ücret kesmeye başlıyor. Cihazın çarpmalara, sürtünmelere, ıslanmaya/kirlenmeye ve diş çıkaran çocukların darbelerine dayanıklı olduğu vurgulanmış.

Çocukların güvenliğini sağlayan teknolojiler ilginizi çekiyorsa Honda’nın çocuklar için tasarladığı koruyucu omuz robotuna göz atmak isteyebilirsiniz.

Littlebird

Görsel: Littlebird