Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA, O Mükemmel Fotoğrafı Tek Seferde Çekmenizi İstiyor

IKEA, O Mükemmel Fotoğrafı Tek Seferde Çekmenizi İstiyor

IKEA, kullanıcıların mükemmel tek bir kare fotoğraf yakalaması ve bu fotoğrafı ölümsüzleştirmesi için Klikk uygulamasını yarattı.

IKEA Belçika, fotoğraf makinelerinin mobil cihazlara taşınma çabası sonucu gitgide tükenmekte olan fotoğrafçılık sanatına yatırım yapmaya karar verdi ve kullanıcıların yalnızca tek 1 fotoğraf çekmesine izin veren ve şans onlardan yana olursa bu fotoğrafı ölümsüzleştirecek bir mobil uygulama hazırladı.

Klikk” ismindeki uygulama, kullanıcıların fotoğraflamak istedikleri kompozisyona tüm dikkatlerini vererek odaklanmalarını istiyor ve zamanlamayla ışık ayarını doğru şekilde yapmak zorunda bırakıyor. Klikk, peş peşe birkaç fotoğraf çekmek yerine en iyi kareyi tek seferde yakalamanız için size yalnızca 1 şans tanıyor ve önceden hazırlanmış bazı filtreler sayesinde fotoğraftaki ufak tefek kusurları kapatmanızı sağlıyor.

DDB Brussels’ın tasarladığı uygulama, IKEA’nın, aralarında Mandy Barker, Bobby Doherty, Jill Greenberg, Annika Von Hauswolff, Chad Moore ve Rankin gibi ünlü ve profesyonel fotoğrafçılar tarafından hazırlanan sınırlı sayıdaki 11 posterin bulunduğu 2016 Sanat Koleksiyonu tanıtımı için hazırlandı.

IKEA, Klikk kullanımını teşvik etmek için, Belçikalı bir tüketicisinin çektiği fotoğraftan oluşan posteri 12. poster olarak basacak. Kazanan fotoğraf, sanat koleksiyonunun bir parçası olacak ve dünya çapındaki IKEA mağazalarına dağıtılacak. Yaklaşık 1000 IKEA müşterisi de bu 12. postere ücretsiz olarak sahip olabilecek.

Bu ilgi uyandıran kitle kaynaklı fikir, her ne kadar iddialı gözükse de DDB Brussels’in açıklamasına göre kazanana görselin kullanımı için telif ücreti ödenmeyecek.

Kısacası Klikk; fotoğrafçılık yeteneği konusunda kendine güvenen, iyi pozlar yakalayabilen, çekimin ardından Jill Greenberg gibi fotoğraflar üstünde rötuş ve dijital oynama yapmayan, en önemlisi de bu iş karşılığında maddi bir kazanç elde etmeyi düşünmeyen yaratıcı bünyeleri bekliyor.

Künye:
Reklamveren: IKEA Belçika
Başlık: “Klikk”
Reklam Ajansı: DDB Brussels
Yaratıcı Yöneticiler: Peter Ampe, Odin Saillé
Konsept: Bjorn Conradi, James Boomsma
Sanat Yönetmeni: Silke Beurms
Metin Yazarı: Tom Meijer, Jonathan d’Oultremont
Strateji: Dominique Poncin, Maarten Van Daele
Hesap Yöneticileri: Francis Lippens, Kaat De Brandt, Maria-Laura Laubenthal
Halka İlişkiler – Basın Tanıtım: Kenn Van Lijsebeth
Dijital Yapımcı: Renaud Goossens
Tasarım: Sven Verfaille
Uygulama Geliştirme: Augmented Studio
Prodüksiyon Şirketi: Caviar
Yönetmen: Frieke Janssen

Görsel: YouTube