Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İBB Kültür AŞ’den Medya Sanatı Yarışması

İBB Kültür AŞ’den Medya Sanatı Yarışması

İBB Kültür AŞ’nin “Gençlere Alan Açık: Medya Sanatı Yarışması” için başvurular 26 Şubat’a kadar devam edecek.

İBB Kültür AŞ, “Gençlere Alan Açık” yarışma serisini, Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır şekilde, genç sanatçıları kendilerini özgür hissettikleri bir ortamda sanat pratiklerini ve hikâyelerini anlatmaya teşvik etmek amacıyla 2023’te başlattı. Geçtiğimiz yıl, “Gençlere Alan Açık: Resim Yarışması” başlığıyla düzenlediği ilk yarışmanın ardından bu defa medya sanatı alanında üretim yapanların destekleneceği ikinci bir yarışma organize etti. İBB Kültür AŞ, Türkiye genelindeki tüm 30 yaş altı yaratıcıları bu fırsatı değerlendirmeye davet ediyor.

Geçtiğimiz ayın sonunda başlatılan başvuru süreci, 26 Şubat 2024 saat 17.00’a kadar devam edecek. Başvurular çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. Yarışmaya katılım için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor.

Türkiye’deki üniversitelerin lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ve/veya mezunlarının özgün çalışmalarıyla katılabilecekleri yarışmaya; her katılımcı 1’er eser ile başvurabilecek.

Ön elemeyi geçen eserler 19 Mart’ta duyurulacak

Bu yılki yarışmanın proje sahipliğini Banu Seyhan yapıyor. İBB’nin açıklamalarına göre: “Yarışma kapsamında; sanatı, teknolojiyle bir araya getiren, sanatçı ve tasarımcıların geleceğin öncü bakış açılarıyla oluşturdukları medya sanatını en iyi yansıtan eserler belirlenecek.”

Başvuru koşullarını buradan detaylı olarak inceleyebilirsiniz. Başvuru işlemini ise şu formu doldurarak gerçekleştirebilirsiniz. Yarışmayla ilgili gelişmeleri ise İBB Kültür AŞ’nin Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Yarışmanın seçici kurulunda yer alan isimler şöyle; Derya Yücel, Ecem Dilan Köse, Lalin Akalan, Mehmet Ünal, Murat Abbas, Ouchhh ve Selçuk Artut. Yarışmanın 1’inci, 2’nci ve 3’üncüsü bu kurulun oylarıyla belirlenecek. Kurul tarafından seçilen eserler, Taksim Sanat’ta sergilenerek aynı tarihlerde Radar İstanbul mobil uygulaması üzerinden halk oylamasına sunulacak. Kazanan eserin sahibi, Halk Ödülü’nü alacak. Yarışmada Birinciye 75.000 TL, İkinciye 50.000 TL, Üçüncüye 25.000 TL ve Halk Ödülü 25.000 TL verilecek. Ön elemeyi geçen eserler 19 Mart 2024 tarihinde e-posta ile duyurulacak.

Görsel: İBB Kültür AŞ


Bigumigu Yazarı
| GENEL