Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yıldız Tenisçilerin Rol Aldığı Mizah Dolu ATP Tour Tanıtımı

Yıldız Tenisçilerin Rol Aldığı Mizah Dolu ATP Tour Tanıtımı

ATP Tour’un tanıtımı için hazırlanan “The Tour: A Reality Show” filmi, hem güçlü mizahıyla hem de yıldız tenisçiler Andy Murray ve Novak Djokovic’in başarılı oyunculuklarıyla beğeni topladı.

1972’de başlayan ATP Tour, Association of Tennis Professionals (Tenis Profesyonelleri Derneği) tarafından düzenlenen ve erkekler için dünya çapında en üst düzey tenis turu olarak görülen önemli bir spor etkinliği. Bu yılki tur şu an devam ediyor ve Kasım ortalarına kadar da sürecek.  İki gün önce paylaşılan ve turu tanıtan “The Tour: A Reality Show” isimli video ise tenisle ilgilenmeyen insanlarda dahi ilgi uyandırabilecek türden. Mizah kalitesi ve dozu yüksek olan beş dakikalık tanıtım videosu, ATP Tour’un sahte olduğu önermesini şaka yollu bir şekilde ele alıyor.

“ATP Tour’da her şey senaryodan ibaret”

Videonun ilk kısımları, şu anda teniste Britanya’nın bir numarası konumunda olan İskoç tenisçi Andy Murray’e odaklanıyor. Bu arada senaryo, burada oynayan oyuncular kendileri değilmiş de başka isimlere sahip aktörlermiş gibi kurgulanmış. Andy Murray’i de güya kendisi değil, Fraser McKnight isimli bir aktör canlandırıyor. Bir yandan da bu Andy Murray’i Fraser McKnight adıyla röportaj verip ATP turun sahteliklerini soğuk kanlı bir şekilde anlatırken izliyoruz. “Bence insanların farkına varmadığı şey bu; her şey senaryodan ibaret. Oyuncular, maçlar hepsi uydurma. Bu biraz güreşe (Amerikan güreşi) ya da reality şovlara benziyor, hiçbiri gerçek değil. Hikayelerimizi yılın başında hazırlıyoruz ve her şeyin doğal görünmesine çalışıyoruz. Kabul edelim, insanlar aptaldır bu yüzden her şeye kanarlar.”

Gerçek olan her şeyin sahte olduğunun ispat edilmeye çalışıldığı absürt bir evren

Andy Murray’nin absürtlük bombardımanının ardından Novak Djokovic’li kısımlar başlıyor. Hemen onun sporcu kimliğiyle ilgili de parantez açalım. Sırp tenisçi Đoković, ATP’nin sıralamasına göre şu an dünyada 1 numara imiş. 410 hafta boyunca 1 numarada kalarak bunu en uzun süre başaran tenisçi ünvanına sahip olmuş. Djokovic 24 Grand Slam şampiyonluğuyla erkeklerde en fazla Grand Slam kazanan tenisçiymiş. ATP tanıtım videomuza geri dönelim. Burada da bizzat Novak Djokovic oynuyor ancak güya kendisi değil de “Bert Critchley” isimli bir aktörmüş gibi rol yapıyor. “16, 17 yıldır ya da bizim adlandırdığımız şekliyle ATP sezonları boyunca bu gösterinin bir parçasıyım. Bu Novak karakteriyle uyandırmaya çalıştığım şey sadece performans ve başarı değil, daha çok özü ve kişiliği. İnsanların onunla bağ kurmasını sağlamaya çalışıyorum. Novak’ı gerçekçi kılmak istiyorum; ne düşündüğü, ne hissettiği ve onu neyin motive ettiği açısından… Eğer gerçek bir insan olsaydı…” diyor.

Skeç havasında ilerleyen film, milyonlarlaca görüntüleme aldı. Netflix’ten de yorum geldi

Film boyunca, maçlarda yaşanan olaylara dair komik göndermeler yapılıyor. Bu göndermelerle turun sahte olduğu algısını güçlendirmeye çalışıyorlar. Örneğin filmin sahnesinde formasını parçalayıp isyan eden Novak Djokovic, gerçekte Alcaraz’ı yendikten sonra tişörtünü yırttığı (bknz videosu) karşılaşmaya gönderme yapıyor. “Bunu da rol gereği yapmıştım” demeye getiriyor. Sözde senaristlerle ve sözde şovun kamera arkasında çalışan ekiple de röportajlara ve anektotlara yer verilerek bu sahtelik hissi sürekli desteklenmiş. Fakat bu detayları bilmeden de filmi kıkır kıkır gülerek izlerken yakalamış olabilirsiniz kendinizi.

Filmin en dikkat çekici kısımları Andy Murray ve Novak Djokovic ile ilerlese de aslında başka sporculardan da kısa kısa anlar yer alıyor. Hepsi, aslında tenisçi değilmiş de aktörmüş gibi rol yapıyorlar. ATP Tour, onlara biçilen sahte aktör karakterler için sosyal medya hesapları bile hazırlamış, bu da yetmemiş gibi bu hesapları Twitter’da takip etmiş:

Ne dersiniz, bu şovun devamı gelmeli mi?

Görsel: ATP Tour