Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sevgililer Günü İçin Ayrılık Pizzası

Sevgililer Günü İçin Ayrılık Pizzası

Sevgililer Günü’nde ayrılık oranlarının yükseldiği gerçeğinden hareket eden Pizza Hut, “Goodbye Pie” isimli ayrılık pizzasını piyasaya sürdü.

Yaygın inanışın aksine Sevgililer Günü sadece aşkın yeşerdiği bir gün değil; aynı zamanda ayrılıkların da en yoğun olarak yaşandığı dönem. En azından İngiltere merkezli araştırma şirketi YouGov’un araştırması böyle olduğunu gösteriyor. Bu araştırmaya göre insanların %45’i, Sevgililer Günü’nden önceki günlerin ayrılıklar için ideal olduğuna inanıyor. Hatta yapılan anket, “Kırmızı Salı”nın (Sevgililer Günü’nden önceki Salı) ayrılık için en popüler gün olacağını da ortaya çıkarmış. İşte ilk başta insana biraz nahoş gelebilecek “Pizza ile ayrılma” fikrinin arkasında bu gerçek yatıyor. Peki o halde nahoş olan aslında Sevgililer Günü’nün ta kendisi olabilir mi?

Sevgililer Günü tam bir ayrılık sezonu

Mesajla sevgilisinden ayrılanlar sıkça kınanır. Peki ya pizza ile sevgiliden ayrılmak? Açıkçası bu ayrılık biçimini yargılamadan önce belki Sevgililer Günü’nün kendisini yargılamakta fayda var. Hem bu kadar gerginliğe ve ayrılığa neden olan hem de tüketimin zirve yaptığı, çiçeklerin boşu boşuna toplu olarak öldürüldüğü böylesi bir günü niye kutluyoruz?

Pizza Hut, ayrılık acısını yumuşattığını iddia ettiği Hot Honey (Sıcak Ballı) pizzalarını 6 Şubat’ta tanıtmış. Adından da anlaşıldığı gibi, klasik pizza malzemelerine bal katılmış bir versiyon. Bu pizzalar, kişisel bir veda notu için yer ayrılan özel bir kutuda teslim ediliyor.

Pizza Hut: “Acı haberleri en tatlı şekilde sunuyoruz”

Pizza Hut’ın pazarlama müdürü Lindsay Morgan kampanya ile ilgili şu açıklamaları yapmış: “Goodbye Pies’ın lansmanıyla, tatlılık ve sıcaklık deneyiminin mükemmel karışımını gerçek hayata taşıyoruz. Sevgililer Günü için baharatlı haberleri en tatlı şekilde sunuyoruz.”.

Ayrılık konuşmasından kaçıp bir türlü ilişkisine son veremeyen kişiler için bu tür ayrılıklar ideal görünüyor. En azından karşı tarafın da artık gerçekleri bilmesi ve içten içe kendisini terk etmek isteyen bu kişilerle boşuna zaman kaybetmemesi açısından fayda sağlayabilir. Siz ne dersiniz?

Bir parantez açalım, kampanya yalnızca ABD’de geçerli. Kampanya için hazırlanan Goodbye Pies sitesi üzerinden sipariş verilebiliyor. Hatta kalp kırıklıklarının en çok yaşandığı; NYC, Chicago ve Miami’de ücretsiz bir ayrılık pizzası göndermek mümkün.

Görsel: Pizza Hut