Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
“Çılgın Hırsız 4” Üretken Yapay Zekâyı Tiye Aldı

“Çılgın Hırsız 4” Üretken Yapay Zekâyı Tiye Aldı

“Çılgın Hırsız 4”ün Minyon’lu Super Bowl reklamı, yapay zekâ ürünü görüntülerle dalga geçiyor.

58. Super Bowl için hazırlanan Çılgın Hırsız 4 reklamında Minyonlar, yapay zekâ sanatının özellikle ilk dönemlerinde sıkça rastlanan; fazladan uzuv ekleme, ellerdeki anatomik bozukluklar ve bağlamsal absürtlük gibi kusurlarını tiye alıyor.

Anlatıcı ses, Mad Men dizisindeki Donald Draper rolüyle bütün dünyanın kalbini kazanan Jon Hamm’e ait. 30 saniyelik film, yapay zekânın tuhaflıklarını ortaya koyarken finalde bilgisayar başında kıkırdayan binlerce Minyon’u göstererek Çılgın Hırsız 4 hakkında merak uyandırıyor.

Yapay zekâyla gelecek emin ellerde (!)

Filme Hamm’in şu sözleri eşlik ediyor: “Yapay zekâ dünyaya bakışımızı değiştiriyor, bize asla mümkün olduğunu düşünmediğimiz şeyleri gösteriyor, iş yapma şeklimizi dönüştürüyor ve aile ile dostları birbirine yakınlaştırıyor.” “Yapay zekayla gelecek emin ellerde.”

Çılgın Hırsız 4’te (Despicable Me 4)  gösterilen yapay zekâ ürünü tuhaf görüntülerden ilkinde, Gru’ya ve yeni baş düşmanı Maxime Le Mal’a sesleriyle hayat veren Steve Carell ve Will Ferrell yer alıyor. İkili tarihi kıyafetlerle komik asilzadeler olarak tasvir edilmiş. Ardından ekstra uzuvları olan yoga tutkunlarını, iş insanlarının çok parmaklı elleriyle yaptığı el sıkışmaları ve köpeklerin sırtına binmiş insanları gösteren diğer absürt sahneler ekrana geliyor.

Steve Carell ve Kristen Wiig’in yanı sıra Will Ferrell, Sofia Vergara, Joey King, Stephen Colbert ve Chloe Fineman’ın sesleriyla tam bir yıldızlar geçidi haline dönüşen Çılgın Hırsız 4; bu yazın hitlerinden biri olmaya hazırlanıyor. Mike White ve Ken Daurio’nun kaleme aldığı film, ABD’de 3 Temmuz’da gösterime girecek.

Fragmanı aşağıda görebilirsiniz:

Görsel: Çılgın Hırsız 4